Ημέρα κρίσης και απόφασης η 21η Μαΐου 2023, χρειάζεται ωριμότητα και καθαρό μυαλό

Δύο και Μία έμειναν, όπως λέγαμε στο στρατό όσοι υπηρετήσαμε, τις τελευταίες  τρεις ημέρες πριν την  απόλυσή μας.

Δύο και Μία λοιπόν έμειναν, έως την Κυριακή 21 Μαΐου, που ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του θα αναδείξει την κυβέρνηση της χώρας της επόμενης τετραετίας, εάν αναδειχτεί και δεν οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές.

Η προεκλογική περίοδος, που ξεκίνησε πολύ πριν την επίσημη έναρξή της, έφερε στην επιφάνεια τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας, στο κράτος, στην ύπαρξή μας.

Ακούσαμε και διαβάσαμε προγράμματα και εξαγγελίες, παρακολουθήσαμε τηλεοπτικές αναμετρήσεις, γεμίσαμε από υποσχέσεις.

Ο κάθε ένας από εμάς όμως έχει κρίση. Γνωρίζει τι συμβαίνει. Τι βιώνει. Που υπάρχουν δυσκολίες και αδιέξοδα.

Ας βάλει στο περιθώριο όσα ακούστηκαν και ας σκεφτεί ώριμα και ψύχραιμα:

Πως κύλισαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η απερχόμενη κυβέρνηση αντιμετώπισε τα πράγματα, τις δυσκολίες, τα προβλήματα;

Κι επειδή ο σημαντικότερος αντίπαλος  της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ας θυμηθούμε, σε ανάλογες καταστάσεις πως είχε αντιδράσει η κυβέρνηση εκείνη, την τετραετία πριν αυτήν, που έκλεισε τον κύκλο της τώρα.

Φυσικά κάποιος με το δίκιο του θα υποστηρίξει πως κάθε περίοδος είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες και πως δεν είναι εύκολη μια τέτοια σύγκριση.

Ναι, υπάρχει δίκαιο σε αυτόν τον συλλογισμό.

Αλλά η αξία της κάθε κυβέρνησης φαίνεται και αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες, με τι γνώμονα γίνονται οι όποιες κινήσεις πραγματοποιεί, τι αποφάσεις παίρνει και τελικά τι αποτελέσματα έχει η πολιτική που εφαρμόζει.

Ας σκεφτούμε λοιπόν ώριμα και ας μη είμαστε πάντως εκ των προτέρων εγκλωβισμένοι στη λογική του δικομματισμού.

Τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα, κυρίως ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, αλλά και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το ΜεΡΑ 25, που συμμετέχουν στις εκλογές μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο στο αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της χώρας, είτε σαν συνεργαζόμενα με άλλο κόμμα, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης με προτάσεις, ιδέες και πολιτικές, διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, για όλους μας.

Ημέρα κρίσης και απόφασης η 21 Μαΐου 2023, που θα αναδείξει πιθανά την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας και εδώ χρειάζεται ωριμότητα και καθαρό μυαλό, αφού εμείς θα την εκλέξουμε.