Η εκδήλωση μνήμης για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων, που διοργάνωσε ο ΦΑΡΟΣ, συγκίνησε τους πάντες

Με την καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια λαμπαδηφορία, από την Εστία του Συλλόγου Ποντίων της πόλης μας “Ο ΦΑΡΟΣ”, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκίνησε εχθές το βράδυ η εκδήλωση μνήμης για τη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ποντίων, που διοργάνωσε ο Σύλλογος.

Η πομπή διασχίζοντας την κάτω Αγία Βαρβάρα, κατέληξε στην πλατεία 19 ΜΑΗ, όπου για μια ακόμα φορά η συγκίνηση και οι μνήμες ήταν διάχυτες στην ατμόσφαιρα, από τα τραγούδια, τα ακούσματα, τις αφηγήσεις και τους χορούς.

Τόσο ο χώρος μπροστά από την Εστία του Συλλόγου, όσο και στην πλατεία 19 Μάη είχαν από νωρίς κατακλυστεί από συμπολίτες μας και επισήμους και τα καθίσματα που είχαν τοποθετηθεί για την εκδήλωση ήταν λίγα τελικά.

Στιγμές ανεπανάληπτες, μοναδικές, σχεδιασμένες από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ Σοφία Σαββίδου και με πρωταγωνιστές τα μέλη του Συλλόγου έλαβαν το θερμό χειροκρότημα από εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Κάθε χρόνο με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης, εφέτος όμως ήταν κάτι ιδιαίτερο, ήταν μοναδικό αυτό που έζησαν οι παραβρεθέντες σε αυτήν.