Σεμινάριο για Αιρετούς της Τ.Α. με θέμα τη διαβούλευση σε αυτήν

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Αιρετοί των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Κορυδαλλού, παρακολούθησαν σεμινάριο που αφορούσε τις τεχνικές διαβούλευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη σημερινή πραγματικότητα που υπάρχει πλέον και σε αυτήν.

Η εποχή που η Τ.Α. λειτουργούσε κατά μεγάλο ποσοστό από το ένστικτο και πρόβλεψη των αιρετών και κυρίως των Δημάρχων έχει ανεπιστρεπτεί περάσει, αφού πλέον υπάρχουν μηχανισμοί τέτοιοι που αρκετές φορές είναι ασφυκτικοί και δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελλιγμών από τις διοικήσεις αυτών.

Επιπλέον η συμμετοχή των πολιτών σε εκδηλώσεις που ενισχύουν τον ρόλο της Τ.Α. για την προώθηση λύσεων και την προβολή ιδεών είναι καθοριστική.

Ομιλητής στο σεμινάριο ήταν ο Δρ. Ράλλης Γκέκας  γνώστης του θέματος και καλός αναλυτής.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου “Μήτρος Σουλμιώτης” την Πέμπτη 12 Μαϊου και είχαν εγγραφεί να το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 50 αιρετοί των προαναφερθέντων Δήμων της περιοχής μας.

Όπως τόνιστηκε “η διαβούλευση αποτελεί Μονόδρομο στην αξιολόγηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων στη νέα Προγραμματική Περίοδο που διανύουμε”.

Αργότερα μέσα στο τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί ανάλογο σεμινάριο που θα αφορά τους εργαζομένους στην Τοποική Αυτοδιοίκηση.