Αρκετός κόσμος στο πανηγύρι της πόλης μας, εχθές, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας

Εκατοντάδες πιστοί από το δήμο μας, αλλά και άλλους δήμους επισκέφτηκαν εχτές τον Ι.Ν. της πολιούχου της πόλης μας Αγίας Βαρβάρας, με αφορμή την εορτή του.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ η ροή των πιστών ήταν συνεχής και προβλέπεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Υπομονετικά ο κόσμος περίμενε στην ουρά για να εισέλθει εντός του Ναού και να προσκυνήσει, την εικόνα της.

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός  τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτου Φαναρίου κ.κ. Αγαθάγγελου και τον παρακολούθησαν, εκτός των δεκάδων εντός του ναού πιστών, η Βουλευτής κ. Χαρά Καφαντάρη και ο π. υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και άλλοι επίσημοι που πιθανώς δεν αντιληφθήκαμε την παρουσία τους.

Με σύμμαχο τον ήπιο καιρό, παρά τη σχετική υγρασία, πολύς κόσμος έκανε επίσης περατζάδα και ψώνια από τους πάγκους που είχαν στηθεί στην Ελ. Βενιζέλου για το διήμερο πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας.

Ένα πανηγύρι που τα είχε όλα. Από κουζινικά, λευκά είδη και μπιζού, έως κουρτινόξυλα, γλυκά, ρούχα, κάλτσες και εσώρουχα.

Σε σχέση με τους υπόλοιπους πάγκους ελάχιστοι ήταν εκείνοι με παιχνίδια, που άλλοτε ήταν το κυρίαρχο εμπόρευμα σε τέτοια πανηγύρια.

Στην πλατεία υπήρχε εξέδρα με χορευτικά σχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας να προσφέρουν θέαμα και ήχους αγαπημένους, που σε ταξίδευαν στις  ιδιαίτερες πατρίδες.

Από τους πάγκους του Συλλόγου Ποντίων και Κρητών πέρασαν, σταμάτησαν και συζήτησαν, ομάδες δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της δημοτικής αρχής, όπως επίσης και βουλευτές της περιφέρειάς μας.