Άννα Γούναρη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Ως δημότης και ενεργός πολίτης παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στην πόλη που γεννήθηκα και ζω. Πριν μια δεκαετία, μετά από πολύχρονη ενασχόληση με τα δημοτικά δρώμενα, είχα αποφασίσει να ακολουθήσω την αρχαιοελληνική ρήση «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Ένα τηλεφώνημα όμως από εταιρεία δημοσκοπήσεων με ερωτηματολόγιο για το δήμο Αγίας Βαρβάρας ήταν η αφορμή να σπάσω τη σιωπή που τηρώ χρόνια τώρα.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες, είχαν στόχο την αξιολόγηση του δημάρχου, καθώς και την πρόθεση ψήφου σε πρόσωπα που βρίσκονται στο τοπικό προσκήνιο.

Πρόσωπα που δεν αντικατοπτρίζουν παρά το παλιό και φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο για την πόλη μας. Ο καθένας έχει γράψει τη δική του διαδρομή και την δική του ιστορία, ο λαός της πόλης τους έκρινε τα προηγούμενα χρόνια στις εκλογικές αναμετρήσεις δίνοντας τους άλλοτε το σκήπτρο της εξουσίας και άλλοτε βάζοντας τους στη θέση της αντιπολίτευσης.

Το μεγάλο ποσοστό αποχής στην τελευταία αυτοδιοικητική αναμέτρηση με προβλημάτισε ιδιαίτερα.

Μια νέα υποψηφιότητα έχει περισσότερες πιθανότητες να κεντρίσει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των νέων, για συμμετοχή στα δημοτικά δρώμενα.

Μια νέα υποψηφιότητα είναι η ελπίδα που ανθίζει και θα δώσει άλλη πνοή στην βαριά ατμόσφαιρα της πόλης.

Μια νέα υποψηφιότητα που θα αποπνέει την προοπτική της ανανέωσης και δε θα βασίζεται στην αλαζονεία της εξουσίας.

Μια νέα υποψηφιότητα που θα στηρίζεται στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, που θα αφουγκράζεται τις σκέψεις και τις φρέσκες ιδέες των νέων ανθρώπων και θα γίνεται κοινωνός των προβλημάτων, των ανησυχιών, των προβληματισμών τους, με θέσεις που θα έχουν θεμέλια στη διαφάνεια, την ανιδιοτέλεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο.

Μια νέα υποψηφιότητα με επίκεντρο τον πολίτη, που δε θα κουβαλά κανενός είδους βαρίδια και δεν θα οφείλει κανενός είδους γραμμάτια απέναντι σε κανενός είδους συμφέροντα.

Μια νέα υποψηφιότητα ενωτική, πρωτοποριακή και δυναμική, που θα αναγνωρίζει πολιτικούς εχθρούς μόνο τα προβλήματα, τις αντιξοότητες, τις αδικίες.

Μια νέα υποψηφιότητα ενός μη επαγγελματία πολιτικού, που θα συνδυάζει ικανότητες και διάθεση προσφοράς για την πόλη, και θα μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στη νέα γένια των συνδημοτών μας.

Άννα Γούναρη

π. Δημοτική Σύμβουλος

Αγίας Βαρβάρας”