Εκμίσθωση του “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” για χειμερινό κινηματογράφο

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας στην τελευταία του συνεδρίαση (11/10/2022) αποφάσισε ο δήμος να προχωρήσει στην εκμίσθωση του δημοτικού κινηματοθέατρου “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” σε όποιον ενδιαφέρεται για τη χρησιμοποίηση της αίθουσας σαν σινεμά.

Θυμίζουμε πως την πρόταση αυτή την είχε κάνει η εφημερίδα μας πριν ένα χρόνο (18/10/2021).

Όπως εξήγησε η δημοτική αρχή, παράλληλα, όπως και στο σινέ ΠΑΝΘΕΟΝ, η αίθουσα θα χρησιμοποιείτε και από το δήμο όταν υπάρχουν δικές του εκδηλώσεις, θεατρικές, παιδικές  ή άλλες.

Από την άλλη αυτό το πολιτιστικό στολίδι που παραμένει αναξιοποίητο σχεδόν, θα “ζωντανέψει” δίνοντας περισσότερα στον πολιτισμό και φυσικά έσοδα στο δήμο.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου ενημέρωσε το σώμα,  πως όταν ήταν αντιδήμαρχος επί των οικονομικών, στις δύσκολες επί μνημονίων εποχές, προκειμένου να εξευρεθούν χρήματα για το δήμο είχε κάνει ανάλογη πρόταση, η οποία όμως δεν βρήκε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το σχέδιο του.

Ο κ. Φράγκου υπερψήφισε βεβαίως την πρόταση όπως και η κ. Τασούλα Πετράκου, σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Γιάγκα, η οποία προεκλογικά μίλαγε για “αξιοποίηση του κινηματοθέατρου Γιάννης Ρίτσος”, αλλά προχθές  καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση. Ίσως να υπάρχει άλλος τρόπος που έχει κατά νου η παράταξή του, αλλά δεν τον έκανε γνωστό κατά τη συζήτηση του θέματος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως η εφημερίδα μας είχε επίσης προτείνει παράλληλα με τη λειτουργία του κινηματογράφου και τη λειτουργία του κυλικείου που υπάρχει στο φουαγιέ, για περισσότερα έσοδα του δήμου…