Οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο δήμο, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή με ανακοινώσεις τους

 

Οι τρεις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο δήμο, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή με ανακοινώσεις τους, διότι και στη σημερινή (9/3/2022) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, έστειλε τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η μελέτη αυτών και η σωστή  ενημέρωση τους.

Σημειώνουμε πως και οι τρεις παρατάξεις εξ αιτίας αυτού του γεγονότος επείχαν από τη συνεδρίαση, η οποία σημειώνουμε πως κράτησε περίπου 10 λεπτά της ώρας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν υπήρξαν ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή. Δεν υπήρξαν τοποθετήσεις. Δεν υπήρξαν διαδικαστικά θέματα.

Με ρυθμό “πολυβόλου” ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα εννέα θέματα και πιθανότατα να ήταν η συντομότερη συνεδρίαση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην ιστορία της πόλης μας.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

Αγία Βαρβάρα, 09/03/2022

Καταγγέλλουμε τον κ. Μίχο και τη δημοτική του αρχή
για ακόμη μία φορά

Παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις και παρατηρήσεις μας, η δημοτική αρχή συνεχίζει να υποβαθμίζει τη σημασία του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ρόλο της αντιπολίτευσης.

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα μάς αφήνετε σκοπίμως στο σκοτάδι. Η ενημέρωσή μας είναι ελλιπής, αν όχι μηδενική. Οι εισηγήσεις των θεμάτων προς ψήφιση μάς αποστέλλονται λίγα λεπτά πριν την έναρξη του Δ.Σ ή της Οικονομικής Επιτροπής. Ο λόγος μας είναι περιορισμένος, καθώς μας τον στερείτε. Οι ερωτήσεις και τα αιτήματά μας μένουν αναπάντητα, καθώς τα απαξιώνεται. Ο έλεγχος και η νομιμότητα των διαδικασιών έχει εξαφανιστεί.

Δεν συμφωνούμε και δεν τασσόμαστε με την απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου και με τις αντιδημοκρατικές τακτικές που υιοθετούνται από τη δημοτική αρχή στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Συνεπώς, απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δ.Σ και καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές.

……………………………

Η ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ

Αγ. Βαρβάρα 9-3-2022

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κο Βασίλειο Βόσσο

Κοινοποίηση:

Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Κύριε Πρόεδρε,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τακτική σας να στέλνετε τις εισηγήσεις των θεμάτων την τελευταία στιγμή. Είναι χαρακτηριστικό ότι το  ιδιαίτερα σοβαρό 5ο θέμα ημερήσιας διάταξης,  που αφορά τη λειτουργία της ΔΗΚΕΑΒ και πάσχει μάλιστα  από πλευράς νομιμότητας, στάλθηκε σήμερα στις 10:23 π.μ

Επιχειρείτε με αυτό τον τρόπο,  κρατώντας στο σκοτάδι τους δημοτικούς συμβούλους αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν κανένα θέμα, την αυθαίρετη και παράνομη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Για το λόγο αυτό  οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση και θα εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάληψης άλλων πρωτοβουλιών για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων.

Για την παράταξη, ο επικεφαλής

Μιχάλης Γ. Γιάγκας

Σημ. Παρακαλώ να διαβαστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

……………………………….

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι εκλεγμένες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απέχουμε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9.3.2022 καταγγέλλοντας για ακόμα μια φορά την Δημοτική αρχή και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που καταστρατηγούν οποιαδήποτε διαδικασία τήρησης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, από την αρχή της θητείας τους.

Η μόνιμη πλέον τακτική να στέλνουν τις εισηγήσεις για τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου την ημέρα της συνεδρίασης, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά, ότι εσκεμμένα προσπαθούν να μας εμποδίσουν να μελετήσουμε, να επεξεργαστούμε, να ζητήσουμε στοιχεία από τις δημοτικές υπηρεσίες αν χρειαστεί, να προετοιμαστούμε συλλογικά για να τοποθετηθούμε επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, υπερασπιζόμενοι πάντα τα συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού της Αγίας Βαρβάρας, που μας έχουν εκλέξει για να τους εκπροσωπούμε.

Αποδεικνύεται και έτσι, ότι ο Δήμαρχος και συνολικά η Δημοτική Αρχή δεν έχει καμία διάθεση να γίνει οποιαδήποτε πραγματική συζήτηση πάνω στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη πολιτική θέση, διαφορετική από την αυτήν που εκπροσωπούν και είναι βαθιά αντιλαϊκή, πλήρως ταυτισμένη με αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Παρότι έχει την αναγκαία πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων για να περνάει τα θέματα «αβλεπεί» από τους συμβούλους της παράταξης του, που μάλλον δεν έχουν πρόβλημα να υπερψηφίζουν τα θέματα, χωρίς να έχουν προλάβει να τα διαβάσουν, επιλέγει με τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο να απαγορεύει σε εμάς τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους να έχουμε την δυνατότητα συμμετοχής και έκφρασης γνώμης.

Ούτως η άλλως τόσο η Δημοτική Αρχή Μίχου όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι λίγες οι φορές που καταβάλουν τεράστια προσπάθεια να αντικρούσουν ή να περιορίσουν  την μόνη φωνή που κυριολεκτικά ακούγεται στο δημοτικό συμβούλιο και εκφράζει τα συμφέροντα του λαού της Αγίας Βαρβάρας.

Οι εκλεγμένες Δημοτικοί Σύμβουλοι

 της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ