Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Α Λυκείου για τη συνάντησή του με το δήμο- ΔΕΝ έγινε αποδεκτή και δεν αναγνώστηκε επιστολή του διευθυντή του σχολείου επί του θέματος του Γυμναστηρίου, αναφέρει ο Σύλλογος

Γράφαμε νωρίτερα σήμερα το πρωί, πως εχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση Δήμου και Σχολικής Κοινότητας του Α Λυκείου της πόλης μας, με θέμα το γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο ο δήμος διαμορφώνει σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.

Αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιούνται στον χώρο και της μεταφοράς οργάνων γυμναστικής, οι μαθητές του Λυκείου εδώ και εβδομάδες δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό και κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε διάφορους άλλους χώρους, εντελώς ακατάλληλους, ορισμένοι,  όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου που ακολουθεί, ο Διευθυντής του Λυκείου, δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη χθεσινή συνάντηση και έστειλε επιστολή, γνωστοποιώντας τη θέση του επί του θέματος, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από το δήμο και δεν διαβάστηκε.

Πρωτοφανής και αυθαίρετη συμπεριφορά, θα λέγαμε του δήμου, απέναντι σε επιστολή της διεύθυνσης του Λυκείου, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, εάν όντως συνέβη, όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Στη συνέχεια ο σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως ζήτησε από το δήμο να απομακρύνει προσωρινά τα όποια όργανα έχει μεταφέρει στο χώρο και να δοθεί άμεσα το γυμναστήριο στους μαθητές.

Να επανέλθει δε ο δήμος, όταν θα έχουν εξασφαλιστεί οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και να συζητήσουν πάλι για τον οριστικό τρόπο λειτουργίας του γυμναστηρίου, ο οποίος δεν θα προκαλεί προβλήματα στη λειτουργικότητα του σχολείου.

Ο Δήμος έως στιγμής δεν έχει πάρει θέση επί της ανακοίνωσης του Συλλόγου, ούτε εάν θα εγκαταλείψει τα σχέδιά του, απομακρύνοντας τα όργανα που έχει μεταφέρει στο χώρο, έστω και προσωρινά, όπως ζητάει ο Σύλλογος.

Γεγονός πάντως είναι πως η χθεσινή συνάντηση ΑΡΓΗΣΕ να πραγματοποιηθεί, δεν γνωρίζουμε με ποιανού ευθύνη, όταν το πρόβλημα το είχαμε επισημάνει και ήταν γνωστό εδώ και καιρό και δεν δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα να έχουν συμβεί όσα εξακολουθούν να συμβαίνουν με κυρίαρχο το ζήτημα, οι μαθητές να είναι εκτός του γυμναστηρίου του σχολείου τους…

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ