Η “ΕΛΠΙΔΑ” παίζει με την πόλη μας – Μειώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Σταμάτησαν οι χιονοπτώσεις (προς το παρόν;)

Μαγική εικόνα και απρόβλεπτη αλλαγή στο σκηνικό της κακοκαιρίας εκδηλώθηκε τις νυχτερινές ώρες στην πόλη μας.

Μετά την σφοδρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων για ένα τρίωρο εχθές, αργά το απόγευμα και τη βεβαιότητα πως σήμερα το πρωί η πόλη μας θα ήταν κατάλευκη, κατά περίεργο τρόπο τα χιόνια άρχισαν να λειώνουν από πεζοδρόμια, δρόμους ακόμα και από τα οχήματα που είχαν καλύψει εχθές γύρω στις 19:00 η ώρα.

Δεν μιλάμε για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι του δήμου για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο της πόλης μας “βατό”, αλλά για τα σημεία στα οποία δεν υπήρξε παρέμβαση από οποιονδήποτε. (Η διπλανή φωτογραφία είναι από το εσωτερικό, ενός από τα οχήματα που πήραν μέρος στην προσπάθεια που έγινε, και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο).

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια μια σειρά από φωτογραφίες της διασταύρωσης Κουντουριώτη και Παλ. Πολεμιστών.

Στην αριστερή πλευρά φωτογραφίες τραβηγμένες στις 7 εχθές το απόγευμα και δεξιά φωτογραφισμένα τα ίδια σημεία στις 6:00 σήμερα το πρωί, όπου διακρίνεται η μεγάλη διαφορά και το λειώσιμο των χιονιών.

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η διαφοροποίηση της εικόνας ισχύει και σε άλλα σημεία της πόλης μας.

Εάν κάποιος αναγνώστης μας έχει φωτογραφίες από άλλα σημεία χθεσινές και σημερινές ας μας τις στείλει για να τις δημοσιεύσουμε, για να δούμε εάν ισχύει η διαφορά αυτή.

Μη μας ξεγελάει πάντως η εικόνα η σημερινή. Ο αέρας που φυσάει μετατρέπει οδοστρώματα και πεζοδρόμια σε παγοδρόμια και οι κινήσεις μας πρέπει να είναι προσεκτικές.

Ακόμα έχουμε ώρες μπροστά μας έως ότου η κυκλοφορία στους δρόμους καταστεί ασφαλής για πεζούς και τροχοφόρα, με τη συνδρομή των οχημάτων της Περιφέρειας και του ΑΣΔΑ που παραχωρήθηκαν στο δήμο μας και τα χειρίζονται εργαζόμενοι μας και τους καθαρίζουν ρίχνοντας αλάτι όπου χρειάζεται.

Επίσης η “ΕΛΠΙΔΑ” αποδείχτηκε πως δεν έχει μπέσα και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση να μας στείλει τίποτα χιονοπτώσεις πριν μας αποχαιρετήσει…

Πάντως το βουνό μας στο παρελθόν έχει δει ακόμα πιο άσπρες ημέρες. Η φωτογραφίες μας στη συνεχεία είναι πρωινές (ώρα 08:15).

Το κρύο φυσικά παραμένει τσουχτερό και η θερμοκρασία στην πόλη μας παραμένει ιδιαίτερα χαμηλή.

Στα υψηλότερα δε σημεία της Άνω Αγίας Βαρβάρας, ακόμα χαμηλότερη.