Πένυ Παπαδάκη: “Κύριοι, δεν αρκεί να καθαρίζετε τους κάδους και να στολίζετε τον δήμο με λαμπιόνια”

Ως δημότης της Αγίας Βαρβάρας -και να τονιστεί ότι καυχιέμαι για αυτό-, αδυνατώ να πιστέψω τα όσα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου κατά την τελευταία συνεδρίαση.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι σε μία εποχή που δίνονται καθημερινοί αγώνες για την πάταξη της βίας, της σεξιστικής συμπεριφοράς και γενικότερα της έλλειψης σεβασμού προς κάθε άνθρωπο, κάποιοι ανεγκέφαλοι σχεδίασαν γεννητικά όργανα πάνω σε ψηφοδέλτια καθιστώντας τα άκυρα.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιες γυναίκες που ήταν παρούσες, σώπασαν, κι όσες βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, λοιδορήθηκαν.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι αντί να καταγγελθεί το συμβάν, έγινε επίθεση από τους ημέτερους, γιατί κάποιοι…τόλμησαν να το αναδείξουν.

Κι όλα αυτά παρόντος του δημάρχου που ούτε τοποθετήθηκε, ούτε κατήγγειλε το χυδαίο αυτό γεγονός.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν έγινε δεκτή η παρουσία της εφημερίδας ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, ξυπνώντας μου μνήμες από μαύρες μέρες της ιστορίας που η ενημέρωση ήταν επιλεκτική και φίλα προσκείμενη στην εξουσία.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ενώ υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον πολιτισμό, προτίμησε τη σιωπή γιατί μάλλον, έχει μείνει στα παλιά από την παλιά του γειτονιά.

Κύριοι, δεν αρκεί να καθαρίζετε τους κάδους και να στολίζετε τον δήμο με λαμπιόνια.

Οφείλετε να καθαρίσετε το μυαλό σας και να στολίσετε τη ψυχή σας με ανθρωπιά, κυρίως απέναντι στα ευάλωτα νοικοκυριά που είναι στο έλεος της φτώχιας και της πανδημίας,

Εφαρμόστε τον πολιτικό πολιτισμό κι όχι το ρητό που λέει πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Θα έγραφα «μετά τιμής», αλλά δεν μου βγαίνει.

Π. Παπαδάκη

Δημότης – Συγγραφέας