Ήρεμα κύλησε η πρώτη ημέρα καταλήψεων στα Λύκεια – Υπολογίζεται να κρατήσει έως την Παρασκευή

Έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου προβλέπεται να διαρκέσουν οι καταλήψεις στα δύο Λύκεια της πόλης μας από τους μαθητές, οι οποίες ξεκίνησαν εχθές το πρωί.

Την ημέρα εκείνη είναι προγραμματισμένο μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις των μαθητών και ανάλογα από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αποφασιστεί από τους μαθητές τι πρόκειται να κάνουν στη συνέχεια.

Τα αιτήματά τους είναι: 

Η Μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη (ανάκληση συγχωνεύσεων).  Περισσότερο προσωπικό καθαριότητας προκειμένου να γίνονται απολυμάνσεις λόγω covid. Δωρεάν rapid για όλους τους μαθητές, δεδομένης της αναξιοπιστίας των self.  Αύξηση του ορίου απουσιών λόγω των έκτακτων καταστάσεων. Να μην ισχύσει η τράπεζα θεμάτων και η ελάχιστη βάση εισαγωγής.  Ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά που χρήζουν αυτής κ.ά.

Επιπλέον έχουμε την πληροφορία πως υπάρχει δυσφορία, από την απόφαση του δήμου να στεγάσει στο χώρο του Α΄ Λυκείου, το γυμναστήριό του, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, με τη σχολική κοινότητα, όπως αναφέρουν μαθητές, για τη λειτουργία του.

Πάντως η χθεσινή ημέρα κύλισε ομαλά, χωρίς παρατράγουδα δείχνοντας πως οι μαθητές έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν καταστάσεις και να διαφυλάξουν τα σχολεία και να προστατεύσουν τον αγώνα τους.

Σημειώνουμε πάντως πως έχουν σταλεί από τις διευθύνσεις των Λυκείων στους μαθητές, οι κωδικοί για τηλεκπαίδευση και προέκυψε επίσης το θέμα των απουσιών και όσων δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευση, για διάφορους λόγους.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως και στο Α Γυμνάσιο εκδηλώνεται κίνηση κατάληψης, ενώ σε άλλα θα συνεδριάσουν σήμερα τα 15μελή τους σχετικά.