Έκτακτη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με την Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου

29/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκτακτη σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, με την Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ, για το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την Covid-19.

Γ. Πατούλης : «Κρίσιμο το πρώτο διάστημα από τη λοίμωξη. Όταν βγει θετικό το τεστ, ο ασθενής να επικοινωνήσει άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό».

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε η Επιστημονική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ καθώς και η Ομάδα Εργασίας του ΕΟΔΥ, με θέμα τη λειτουργία του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την Covid-19 που συγκροτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ. Συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα και τονίστηκε η ανάγκη για αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης από όλους τους πολίτες.

Εξετάστηκε το πρωτόκολλο θεραπείας για τους εξωνοσοκομειακούς ασθενείς, με βάση τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ, το οποίο θα αποσταλεί στους ιατρούς που συμμετέχουν στο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την Covid-19, του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΙΣΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των ιατρών σχετικά με όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ημερών και τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και την προστασία των πολιτών.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης ειδικά αυτές τις ημέρες της εορταστικής περιόδου. Πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Τονίζουμε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης της λοίμωξης, για την αποτροπή των επιπλοκών. Όταν βγει θετικό το τεστ, ο ασθενής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα, με τον θεράποντα ιατρό του ή με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την Covid-19 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ όπου μπορεί θα βρει τον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς του. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση κάθε υγειονομικής κρίσης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr