«Βουβό» ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με το… ρολόι: Χωρίς μουσική, έως 6 άτομα στο τραπέζι και… «καλή χρονιά» από Πλεύρη

 

Τα νέα μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση ανακοίνωσε άρον-άρον η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μία ανάσα πριν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον στην κοινότητα.

Το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ανασύρει από το συρτάρι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας. Μία ανάσα πριν την Πρωτοχρονιά, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ναι μεν πως η εστίαση θα είναι ανοιχτή για το ρεβεγιόν, μόνο για καθήμενους, αλλά… χωρίς μουσική. Όπως είπε ο Θ. Πλεύρης, θα ισχύσουν όλα τα μέτρα όπως έχουν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου, ήδη με κλείσιμο της εστίασης στις 12 το βράδυ με εξαίρεση το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου προς 1η Ιανουαρίου όπου για το ρεβεγιόν η εστίαση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 2 το πρωί.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη», παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας τονίζοντας πως «το ΕΣΥ πιέζεται και από τη Δέλτα». «Η επιτροπή καλεί ομόφωνα τους πολίτες να εμβολιαστούν», είπε.

Τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου:

Για την εστίαση – διασκέδαση:

· λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά αν δεν τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική.

· Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση,

· Οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι,

· επιβάλλονται μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και

· Μέχρι 6 άτομα στο τραπέζι

Για την εργασία:

· Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που θα εφαρμοστεί έως και 50% και

· κυλιόμενο ωράριο

Για τα γήπεδα:

· πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

· Αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών

Επίσης για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ για τα νοσοκομεία/νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Για τα σούπερ μάρκετ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ήδη υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Πηγή: Documento