Κινητοποίηση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην είσοδο του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εδώ και καιρό, έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα το ζήτημα της υπεράσπισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα από δεκάδες δράσεις και παρεμβάσεις ανέδειξε το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικές δομές της Δυτικής Αθήνας, που παραμένουν υποστελεχωμένες και χωρίς τα αναγκαία μέσα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Σήμερα η κατάσταση παραμένει δραματική, με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα εγκληματικών χειρισμών της κυβέρνησης, που πόλωσαν και δίχασαν τους πολίτες και έσπειραν την ανησυχία και την καχυποψία. Η κοινωνία παραμένει απροστάτευτη, με την χώρα να θρηνεί καθημερινά δεκάδες έως εκατοντάδες θύματα και την κυβέρνηση να αδιαφορεί.

Θέλοντας να δώσει κομμάτι των δομών της δημόσιας υγείας “δώρο” στα ιδιωτικά συμφέροντα, αρνείται συστηματικά να ενισχύσει το ΕΣΥ, να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και ταυτόχρονα μειώνει τη χρηματοδότησή του.

Γι’ αυτούς τους λόγους, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η ΝΕ Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε σε μια συμβολική κινητοποίηση στην είσοδο του ΓΝΔΑ “Η Αγία Βαρβάρα” με ζητούμενο την άμεση επαναλειτουργία του, κάτι που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει σημαντικά τις υπόλοιπες δομές υγείας της περιοχής.Για να τεθούν στην υπηρεσία των αναγκών του κόσμου της Δυτικής Αττικής τα 52 κρεβάτια της Παθολογικής, που είναι πλήρως εξοπλισμένα.

Το 2013 με υπουργό τον Α. Γεωργιάδη το έκλεισαν και από το 2015 ως το 2019 τέθηκαν οι βάσεις για την επαναλειτουργία του. Σήμερα ως “παράρτημα” του νοσοκομείου της Νίκαιας προσπαθεί να αναπνεύσει και να λειτουργήσει βοηθητικά στα γειτονικά μεγάλα νοσοκομεία. Χρειαζόμαστε όμως και μας αξίζει ένα αυτοδιοίκητο, δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” Ρένα Δούρου, η βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο δημοτικός σύμβουλος Αγ. Βαρβάρας και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Γιώργος Καπλάνης, ο δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω Κώστας Φίλης, η δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου και επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Άλκηστη Βίτσα, ο συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ Κώστας Κάβουρας με αρκετά μέλη της Γραμματείας της ΝΕ, καθώς και οι υπεύθυνοι του τμήματος Υγείας Θύμιος Γεωργόπουλος και Βάσω Καλφοπούλου.

Στην κινητοποίηση έγιναν συζητήσεις με τον κόσμο που προσερχόταν και μοιράστηκε σχετικό έντυπο.

ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ