ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ – Για τη σημερινή “εφοδο” του ΔΕΔΔΗΕ και της Αστυνομίας στην Αγία Βαρβάρα

ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ – Για τη σημερινή “εφοδο” του ΔΕΔΔΗΕ
και της Αστυνομίας στην Αγία Βαρβάρα
Και εκεί που ξεκινώ τη μέρα μου -με όση αισιοδοξία μπορεί να έχω από την γενικότερη κατάσταση- πέφτω πάνω σε μία μεγάλη και πολύμορφη πομπή αυτοκινήτων που περιφέρεται στην Αγία Βαρβάρα και αποτελείται από 6-7 αστυνομικά αυτοκίνητα επανδρωμένα εκτός από υπαλλήλους του τοπικού αστυνομικού καταστήματος και με άνδρες της ΟΠΚΕ, έναν γερανό, ένα αυτοκίνητο με δικαστικό επιμελητή, ένα αυτοκίνητο του ΔΕΔΔΗΕ.
Πρώτη μου κίνηση ήταν να επικοινωνήσω με τον δήμαρχο της πόλης για να μάθω τί έχει συμβεί και αν γνωρίζει για όλο αυτό.
Μου δηλώνει ότι μάλλον είναι κάποια επιχείρηση αποκοπής ρεύματος για χρέη ή ρευματοκλοπές και στην ερώτησή μου αν έχει ενημερωθεί μου απαντάει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση του δήμου.
Του αντιτείνω κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να γίνεται τέτοια επιχείρηση στην πόλη, να αναστατώνονται οι κάτοικοι από το θέαμα, να διαπομπεύονται πολίτες, οι οποίοι πιθανόν να έχουν ανεξόφλητες οφειλές, να κλείνουν επί ώρα δρόμοι και να μην υπάρχει ενημέρωση στο δήμο που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για το τι γίνεται στην πόλη.
Σαν δημοτικός σύμβουλος απευθύνομαι στους υπεύθυνους της επιχείρησης οι οποίοι απλά μου λένε ότι “κάνουν τη δουλειά τους”.
Απευθύνομαι και στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και παίρνω την ίδια απάντηση “κάνουμε τη δουλειά μας”.
Η αμέσως επόμενη ερώτηση μου είναι “από πότε η δουλειά ενός αστυνομικού είναι να φυλάει τον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να διευθετεί τις διαφορές του με τους πολίτες;”.
Δεν παίρνω προφανώς απάντηση.
Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο, αν γίνονται ή όχι ρευματοκλοπές, αν μπορεί ή όχι το θέμα των χρεών να ρυθμιστεί με κάποιο τρόπο, βασικά ερωτήματά μου παραμένουν αν δουλειά της αστυνομίας είναι να συνδράμει στο έργο του ΔΕΔΔΗΕ και αν μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να πραγματοποιούνται τέτοιες επιχειρήσεις που αναστατώνουν όλη την πόλη και τρομοκρατούν τους πολίτες, οι οποίοι στη θέα της ισχυρής αστυνομικής δύναμης αισθάνονται εντελώς αδύναμοι.
Για όλα τα υπόλοιπα θα τοποθετηθεί στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα Χαρά Καφαντάρη, την οποία ενημέρωσα, παρευρέθηκε μαζί με τον Γιώργο Καπλάνη, πρ. δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ” στην περιοχή και θα αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τασούλα Πετράκου – Δημοτική Σύμβουλος «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ»