Κάλεσμα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στο Παναττικό Συλλαλητήριο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ

 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι,

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαχητικά στο Παναττικό συλλαλητήριο που οργανώνουν εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες στις 17 Μάρτη στις 6μμ στα Προπύλαια για να διεκδικήσουμε την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας, για να δώσουμε δυναμική απάντηση στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Ένα χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ η κυβέρνηση είχε τον χρόνο να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας, εμείς και οι οικογένειες μας, παραμένουν απροστάτευτες. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, που το άφησαν να καταρρεύσει. Αντί να ακούσουν γιατρούς και νοσηλευτές, συνολικά τον λαό και την νεολαία, που χρόνια τώρα φωνάζουν για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, αυτή διαλέγουν την παραπέρα εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων. Αφήνουν εμάς και τις οικογένειες μας, χωρίς ΜΕΘ, το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Βλέπουμε τα νοσοκομεία να γίνονται «κλινικές μια νόσου» χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη τι θα γίνει με άλλες ασθένειες και επείγοντα περιστατικά. Την ίδια στιγμή ιδιωτικές κλινικές θησαυρίζουν παίρνοντας τον μποναμά της κυβέρνησης αλλά και με το να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες μας για εξετάσεις, φάρμακα κτλ. Το παράδειγμα βρίσκεται δίπλα και είναι το Λοιμοδών! Αφού το έκλεισαν με την βούλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα το άνοιξαν, όχι για να καλυφθούν οι ανάγκες μας, αλλά για να λειτουργήσει σαν εμβολιαστικό κέντρο και νοσοκομείο covid, και μάλιστα με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό. Το ίδιο που συμβαίνει και με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας (Αττικό, Θριάσιο).

Για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους κάνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο!

Αντί η κυβέρνηση να μας κουνά το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης, να μας πει αν υπάρχει συγχρωτισμός στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να διασφαλίσουν την προστασία της Υγείας των εργαζομένων μέσα σε μεγάλους χώρους δουλειάς, όπως τα Super Market, την στιγμή που σκάνε το ένα μετά το άλλο τα κρούσματα. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να διασφαλίσουν την ασφαλή και υγιή μεταφορά των εργαζομένων, δεν έβαλαν ούτε μισό δρομολόγιο επιπλέον, την ίδια στιγμή που και εργαζόμενοι και του Δήμου μας, στοιβάζονται για παράδειγμα μέσα στα λεωφορεία για να πάνε στην δουλειά τους στον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.

Αντί να δώσουν λεφτά για να θωρακίσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας  ,με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα. Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους .

Θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο!

Για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματα μας χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Να ρίξουν για ακόμα μία φορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει. Όλοι γίναμε μάρτυρες της καταστολής απέναντι σε οικογένειες και νέους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ δεν είναι μακριά όταν τα συνεργεία της ΔΕΗ ήρθαν να κόψουν το ρεύμα μέσα στον χειμώνα σε οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας και μάλιστα με την συνοδεία ΜΑΤ!

Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!

Στις 8 Μάρτη, δώσαμε ηχηρή απάντηση στην βία και την καταστολή και τιμήσαμε όπως έπρεπε την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Συνεχίζουμε δυναμικά γιατί η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα. Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

*Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

*Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

*Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ.

*Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

*Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

*Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.

13/03/2021

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)