Πένυ Παπαδάκη: «Η συγγνώμη απαιτεί γενναιότητα και οι απαντήσεις αλήθεια»

Το όγδοο κατά σειρά βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ-PSYCHOGIOS PUBLICATION είναι πλέον γεγονός.

Ο τίτλος του ΠΟΛΥΞΕΝΗ κι είναι στο γνώριμο ύφος που υπηρετώ όλα τα χρόνια και σε όλα τα βιβλία μου, του κοινωνικού μυθιστορήματος. Θέτει πολλά ερωτήματα με το κυρίαρχο ερώτημα αν αξίζουν όλοι οι άνθρωποι τη συχώρεση.

«Η συγγνώμη απαιτεί γενναιότητα και οι απαντήσεις αλήθεια», όμως τι είναι αυτό που κρατά κλειστό το στόμα ενός ανθρώπου για να ζητήσει συγνώμη και να απαντήσει με θάρρος στα «γιατί» ενός παιδιού του οποίου καταχράστηκε τη ζωή… κι όχι μόνο;

Εν κατακλείδι το βιβλίο ΠΟΛΥΞΕΝΗ πραγματεύεται τη δύναμη της συγχώρεση ή μη, και της λύτρωσης.

Δεδομένου ότι το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 11/3 δεν θα προδώσω άλλα στοιχεία του κι επέλεξα να δώσω απλώς την κεντρική ιδέα του για να μη χαθεί η μαγεία της ανάγνωσης από όσους επιλέξουν να το διαβάσουν, και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων γι αυτό.

Από την αρχή που έγινε γνωστό ότι θα κυκλοφορήσει το νέο μου βιβλίο, δίνοντας αποσπασματικά το εξώφυλλο, το οπισθόφυλλο και την τελική ημερομηνία της κυκλοφορίας, η εφημερίδα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και ο εκδότης της Πάρις Βαμβακόπουλος στήριξαν με θέρμη και αυτό μου το πόνημα όπως κάνει πάντα.

Ο πολιτισμός τον τελευταίο χρόνο βάλλεται ποικιλοτρόπως και η προσπάθεια που καταβάλουν όσοι τον υπηρετούν είναι υπεράνθρωπη, δεδομένου ότι δεν γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις  και κάθε μορφής δράση που θα μπορούσε να βοηθήσει τους συγγραφείς αλλά και όλους τους καλλιτέχνες ώστε να προβάλουν το έργο τους. Το διαδίκτυο είναι το μόνο μέσον προβολής όμως τίποτε δεν συγκρίνεται με την ανθρώπινη παρουσία το βλέμμα, την αγκαλιά, το χαμόγελο.

Γι αυτό και εκτιμώ ιδιαίτερα όσους δίνουν βήμα στους ανθρώπους του πολιτισμού να μιλήσουν για το έργο τους και να πουν ελεύθερα τις απόψεις τους για όσα τους απασχολούν.

Ευχαριστώ από καρδιάς λοιπόν την εφημερίδα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ και τον κύριο Βαμβακόπουλο που στέκεται αρωγός στους ανθρώπους του πολιτισμού και σε εμένα προσωπικά. Είμαι ευγνώμων!

Πένυ Παπαδάκη.