Κάτω από τα παράθυρα του ΚΕΦΑ, “χολέρα”, “πανούκλα”, “χωματερή” – Υγειονομική “βόμβα” στις πολυκατοικίες!!!

Αγανάκτηση προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί έξω από το ΚΕΦΑ, κάτω από τα παράθυρά του στην πλευρά της σούδας και λίγα μέτρα από το  μαγειρείο, στο οποίο καθημερινά παρασκευάζονται τα γεύματα, υπέρ των οικονομικά αδυνάτων συμπολιτών μας.

Παράθυρα που απέχουν μόλις ελάχιστα εκατοστά από μία σκάλα σιδερόφραχτη η οποία καταλήγει σε υπόγειο (;) το οποίο δεν χρησιμοποιείται, αλλά η ελαφρότερη ασθένεια που μπορεί κάποιος να κολλήσει από αυτά που είναι πεταμένα στα σκαλοπάτια της και τα τρωκτικά που ανεβοκατεβαίνουν, είναι χολέρα και πανούκλα.

Ακόμα και τα εξωτερικά σώματα των κλιματιστικών που βρίσκονται στην πλευρά εκείνη, μπορούν να λειτουργήσουν σαν πύλες εισόδου, οσμών, μικροβίων και ιώσεων στο εσωτερικό του χώρου και να μεταδώσουν ασθένειες σε εργαζόμενους και επισκέπτες.

Βρώμα, δυσωδία, κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ανάμεσα στις πολυκατοικίες υπάρχει μία υγειονομική “βόμβα” η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στους κατοίκους των πολυκατοικιών και των παιδιών που παίζουν στη σούδα αυτή.

Πίσω από τα παράθυρα, οι υπηρεσίες του Κέντρου, το Ιατρείο, το μαγειρείο και τα τραπεζάκια του χώρου του ΚΕΦΑ, το οποίο χρησιμοποιούν όσοι συχνάζουν σε αυτό, όταν είναι ανοικτό στο κοινό.

Σε χρόνο πανδημίας, αλλά και σε άλλες περιόδους, είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η κατάσταση και η εστία μόλυνσης;

Δεν το έχει πάρει κανένας είδηση από το ΚΕΦΑ να ενημερώσει το Δήμο να το καθαρίσει;

Ποιος είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για τη δημόσια υγεία αυτής της πόλης και την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων που συνορεύουν  ιδιαίτερα με ένα τόσο νευραλγικό Κέντρο και υπό φυσιολογικές συνθήκες συχνάζουν καθημερινά ηλικιωμένοι;

Ποιος είναι εκείνος που διαβάζει αυτές τις αράδες και ακόμα δεν έχει τρέξει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα; Να τον καθαρίσει, να τον πλύνει και να τον διπλοαπολυμάνει;

Το εξωφρενικό πάντως είναι πως στις αρχές Φεβρουαρίου ο δήμος απομάκρυνε από το σημείο καμένο Ι.Χ. και καθάρισε τη σούδα με πιεστικό μάλιστα μηχάνημα.

Μέρος από τα βρομόνερα κατέληξαν στις σκάλες.

Δεν είδε κανένας τι γίνεται σε αυτές, ώστε να καθαριστούν;

Για ελαχιστοποίηση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και εφ΄όσον δεν χρησιμοποιείται το υπόγειο να καλυφθούν τα σκαλοπάτια με λαμαρίνες ή άλλο υλικό ώστε να πάψει να είναι σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων και τρωκτικών.

Όσο για το υπόγειο ας σκεφτεί ο Δήμος εάν το χρησιμοποιήσει με εσωτερική σκάλα. Σε αντίθετη περίπτωση να το σφραγίσει, στεγανά…

Επίσης μία σωλήνα αποχέτευσης στον ίδιο τοίχο από το δίκτυο της πολυκατοικίας έχει διαρροή και υγρά από αυτήν τρέχουν στο πλακόστρωτο με τις οσμές να πλημμυρίζουν τη σούδα. Ακόμα και αυτό δεν έχει προσέξει κανένας;

Υπάρχει όμως γιατρός ή άλλη υπηρεσία που ελέγχει τόσο ευαίσθητους χώρους, μέσα – έξω;

Διότι μόνο ντροπή προκαλούν αυτή η κατάσταση και οι εικόνες.

Μπροστά τους η χωματερή είναι εξοχή.

Ντροπή, ντροπή, ντροπή…