Ο κ. Χριστοδουλάκης: “Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, μάθετε πρώτα το ποιοι είμαστε”

Λάβαμε από τον κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη, το παρακάτω κείμενο που αφορά τη διαφωνία που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Ένωσης Κρητών και Δήμου και η οποία αφορά την τοποθέτηση της προτομής του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας και αναζωπυρώθηκε από άρθρο της κ. Φέγγη πριν λίγες ημέρες η οποία αμφισβήτησε τη δυνατότητα της Ένωσης να αποσύρει με απόφαση του Δ.Σ., εκπροσώπους της Ένωσης από όργανα και επιτροπές του Δήμου.

Το άρθρο της κ. Φέγγη ακολούθησαν κι άλλα από τρίτους και υπάρχει γενικά ένας αναβρασμός σχετικά με την όλη υπόθεση.

Το κείμενο του κ. Γιώργου Χριστοδουλάκη έχει ως εξής:

Θα ήθελα ως εξωτερικός παρατηρητής και μέλος τις Ένωσης Κρητών Αγιάς Βαρβάρας να υπενθυμίσω σε όποιον δεν ξέρει, απόφαση Γενικής Συνέλευσης δεν απαιτεί κανένα καταστατικό για απόσυρση μελών του από διάφορα όργανα του Δήμου.

Απόφαση ΔΣ και μόνο διότι με την απόφαση του ΔΣ είχαν χορηγηθεί αυτά τα γνωρίζουν καλύτερα οι δικηγόροι και ειδικά αυτοί που έφτιαχναν καταστατικά ένα δεύτερο που βλέπω είναι μια επίθεση προς το εκλεγμένο από Γενική Συνέλευση πρόσωπο του Προέδρου κυρίου Πρεντάκη Παντελή είναι άδικο να του καταλογίζουν ευθύνες άνθρωποι που δεν ξέρουν που πέφτει η Κρήτη παρά μόνο στον Χάρτη έχετε μάλλον μπερδέψει τους ρόλους μας προσφέρουμε αφιλοκερδώς βάζοντας από το πενιχρό μας μεροκάματο χρήματα για να συντηρηθεί η Ένωση δεν έγινε ποτέ φραγή σε οποιονδήποτε που θέλησε να έρθει να πει και να πιει μια τσικουδιά μαζί μας άστοχα και μόνο εντυπώσεις και κακίες πιστεύω ότι είναι όλα αυτά, όταν με το καλό επιτραπεί να ανοίξουν οι Σύλλογοι εμείς πάλι θα είμαστε εκεί.

Εσείς που θα είσαστε;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια μάθετε πρώτα το ποιοι είμαστε, την κουλτούρα μας, την κουζουλάδα μας και μετά κρίνεται μας όσο για τον Εθνάρχη Καλό θα ήταν να κάναμε ένα ραντεβού ο Γλύπτης ένας εκπρόσωπος του Δήμου ένας εκπρόσωπος τις Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και ένας εκπρόσωπος από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας και θέλω να πιστεύω ότι θα λυθεί και αυτό το ζήτημα

Γιώργος Χριστοδουλάκης

Μέλος τις Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας

σας ευχαριστώ