Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσης: “Σιγά σιγά ξεκινάμε και πάλι να εντασσόμαστε στην καθημερινότητα μας…”

Μετά από τόσα χρόνια αποκλεισμού του εξωτερικού χώρου της Παναγιοσκέπαστης ενορίας μας, μίας περιόδου που ο ναός μας δοκιμάστηκε λόγω των έργων του μετρό, σιγά σιγά ξεκινάμε και πάλι να εντασσόμαστε στην καθημερινότητα μας…

Θεωρήσαμε χρέος μας, αφού πρωτίστως δοξολογήσουμε το Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και της Παναγίας μας, και με την ευλογία του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Αλεξίου, να ξεκινήσουμε μία σειρά ανακαινιστικών αλλαγών στην πρόσοψη του Ιερού Ναού, τοποθετώντας, ακολούθως, ένα πανό που να δεικνύει τη Μητέρα όλων των Ορθοδόξων και τους εφόρους Αγίους μας, Λουκά τον Ιαματικό και Βαρβάρα την Αθληφόρο.

Η Εκκλησία μας είναι χώρος καθαρότητος και καθαριότητος. Εσωτερικής και εξωτερικής. Η Εκκλησία μας είναι μία μεγάλη αγκαλιά. Ένα λιμάνι ασφάλειας. Ένα σπίτι σωτηρίας από τους κινδύνους. Μαζί με τον Χριστό μας, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους μας γίνονται η ασπίδα μας στους δύσκολους καιρούς πού περνούμε.

Ας έχουμε όλοι τις πρεσβείες των Αγίων στη ζωή μας και όπως πάντα στις δυσκολίες να καταφεύγουμε στην αγκαλιά της Παναγίας μας!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον δήμαρχό μας ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ και τον αντιδήμαρχό μας Γιάννης Πουλάκης για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας να τοποθετηθεί η εικόνα της Παναγίας και των Αγίων μας στον εξωτερικό χώρο του ναού.

Ιερός Ναός Παναγίας Ελεούσης