Γ. Παπαϊωάννου-Τράπεζα Πειραιώς: To JESSICA είναι σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο

Γ. Παπαϊωάννου-Τράπεζα Πειραιώς: To JESSICA είναι σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο – Αρκεί να κατανοηθεί πλήρως από τους ΟΤΑ

Για τη σημασία που έχει το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA ως αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα μας, ιδιαίτερα με τη συνεργασία Δήμων και Περιφερειών, μιλάει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, o κ. Γιώργος Παπαϊωάνου Εξουσιοδοτημένος Εκπρόσωπος Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης JESSICΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Τράπεζας Πειραιώς.
“Η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε διαρκή επικοινωνία με στελέχη της αγοράς, φορείς Περιφερειών και Δήμων, καθώς και με τη πληροφόρηση από το διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει, για την ανεύρεση νέων ώριμων έργων που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο JESSICA”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου. Και προσθέτει: “Αν ο σκοπός του προγράμματος κατανοηθεί πλήρως από τους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας μας, τότε το μέσο χρηματοοικονομικής τεχνικής JESSICA καθώς και χρηματοοικονομικά εργαλεία της επόμενης προγραμματικής περιόδου με την ίδια φιλοσοφία, θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα. Σημειωτέον ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη συνεργασία και της έχουν υποβληθεί φάκελοι με έργα από Περιφέρειες και Δήμους για τέτοιου είδους έργα όπως οδοφωτισμοί & διαχείριση απορριμμάτων”,καταλήγει. Παράλληλα ο κ. Παπαϊωάννου κάνει λόγο για τα οφέλη που θα έχουν τα έργα αυτά στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και κόστους και, τέλος, στη δημιουργία θέσεων εργασίας.