Σήμερα αποφασίζονται οι προσλήψεις των καλλιτεχνικών διευθυντών στη ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. – Προχειρότητα στη διαδικασία…

Προχειρότητα και λανθασμένη διαδικασία ήταν το χαρακτηριστικό που επικράτησε στο θέμα των προσλήψεων των Καλλιτεχνικών Διευθυντών του Δημοτικού Ωδείου και της Δραματικής Σχολής από τη ΔΗΚΕΑΒ και ελπίζουμε ότι διορθώθηκε σωστά, λίγες ημέρες πριν την επιλογή τους, η οποία θα γίνει σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου το απόγευμα.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, αποφάσισε και συγκρότησε τριμελή επιτροπή για την επιλογή των νέων καλλιτεχνικών διευθυντών του Δημοτικού Ωδείου και της Δραματικής Σχολής.

Για το λόγο αυτό όρισε ως μέλη την κ. Φέγγη Αλεξάνδρα (Πρόεδρο του Δ.Σ.) και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ηλία Βασιλάκο και Παναγιώτη Περάκη (μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β.).

Αξιόλογα άτομα και τα τρία, αλλά δυστυχώς δεν είχαν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος για τέτοιου είδους επιτροπές.

Μετά από πέντε μήνες λοιπόν, στις 11 Μαΐου του 2020, αντελήφθησαν ότι η Επιτροπή ήταν άκυρη, όπως θα ήταν και το αποτέλεσμα της, όσον αφορά τις παραπάνω προσλήψεις.

Αποφασίστηκε λοιπόν και ορίστηκαν δύο νέες επιτροπές (ελπίζουμε βάσει των προβλεπομένων, αυτή τη φορά) οι οποίες σήμερα θα αποφασίσουν ποιοί θα αναλάβουν τα πόστα των Διευθυντών στο Δημοτικό Ωδείο και τη Δραματική Σχολή.

Η Πρώτη για την επιλογή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου αποτελούμενη από τους:

1. Βούκανο Γεώργιο, μουσικό, ως Πρόεδρο
2. Κούνη Θεοδώρα, μουσικός , μέλος
3. Τερζάκη Ζαχαρία, μουσικός, μέλος

Η Δεύτερη για την επιλογή Διευθυντή Σπουδών της Δραματικής Σχολής αποτελούμενη από τους:

1. Άννα Φόνσου, ηθοποιός – σκηνοθέτης, Πρόεδρος
2. Σίμων Πάτροκλο, ηθοποιός – σκηνοθέτης, μέλος
3. Δημήτρη Κουρούμπαλη, ηθοποιός, μέλος

Αναρωτιόμαστε όμως, κανένα μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης δεν έκανε την απλή σκέψη: “Με τι προσόντα και με ποιες γνώσεις θα αποφάσιζαν την πρόσληψη των Διευθυντών αυτών των τόσο ειδικών Σχολών, τα άτομα που είχαν επιλεγεί τον Δεκέμβριο, για την αξιολόγηση των υποψηφίων”;

Δεν έψαξε κανένας τότε, τι προβλέπει ο νόμος και οι σχετικές διατάξεις;

Ελπίζουμε πως η διαδικασία της αξιολόγησης των νέων Διευθυντών σήμερα το απόγευμα από τις επιτροπές να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις, όσον αφορά το αποτέλεσμά τους.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες, έχουν κατατεθεί τέσσερις. Δύο για κάθε θέση. (Δε δημοσιεύουμε τα ονόματα των υποψηφίων, παρ΄ ότι μας είναι γνωστά).

Προφανώς το βράδυ να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα ονόματα των νέων Διευθυντών του Δημοτικού Ωδείου και της Δραματικής Σχολής του Δήμου μας.

Σημειώνουμε τέλος πως κύκλοι της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β., δικαιολογώντας  την πρώτη λανθασμένη απόφαση που πάρθηκε για τη σύσταση της Επιτροπής, υποστηρίζουν πως όλα τα προηγούμενα χρόνια οι επιτροπές που επέλεγαν τους Διευθυντές αποτελούνταν από αιρετά άτομα και το αυτό έγινε και τον περασμένο Δεκέμβρη, δηλαδή ακολούθησαν την πεπατημένη…