Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας: “ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”

Είναι κατόρθωμα αυτό που έχει πετύχει έως σήμερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας.

Σε επαφή που είχε με φορείς και επαγγελματίες κατάφερε και συγκέντρωσε έναν σεβαστό αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών, τους οποίους διέθεσε ΔΩΡΕΑΝ σε μαθητές των Λυκείων της πόλης μας, κυρίως της Γ΄ τάξης, διευκολύνοντάς τους στην διαδικτυακή εκπαίδευση.

Η προσπάθεια της Ένωσης συνεχίζεται, αφού θέλει να καλύψει τις ανάγκες και μαθητών του Γυμνασίου και του Δημοτικού.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση για την πρωτοβουλια της.

Σχετικά με τη δράση της αυτή η Ένωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Πέρασαν δύο μήνες από τότε που ξεκινήσαμε, σαν Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας, την προσπάθεια να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση στο Ενιαίο Σχολικό Δίκτυο, στους μαθητές της πόλης, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα μέσα.

Το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε, ως όφειλε, να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο όλοι οι μαθητές, ανταποκρινόμενο στις Συνταγματικές του υποχρεώσεις για δωρεάν Παιδεία.

Σε αυτήν την κατάσταση δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι και έτσι, μετά την πρώτη παραλαβή και παράδοση υλικού πριν από μερικές εβδομάδες, αυτήν την εβδομάδα είχαμε την χαρά να ξεκινήσουμε την παράδοση και ΝΕΟΥ αριθμού υπολογιστών, σε μαθητές της πόλης μας.

Μέχρι στιγμής φροντίσαμε να καλύψουμε αιτήματα κυρίως του Λυκείου και ειδικά της Γ’ τάξης εξυπηρετώντας συνολικά περισσότερα από σαράντα παιδιά. Στόχος μας είναι να καλύψουμε όσες περισσότερες περιπτώσεις μπορέσουμε σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων μας. Θα ακολουθήσουν τα Γυμνάσια και τέλος τα Δημοτικά.

Η Ένωση Γονέων καταγράφει όλα τα αιτήματα και σε συνεργασία με τους Διευθυντές τα ιεραρχεί.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που παραχωρούμε είναι προσφορές φορέων και ιδιωτών. Είναι ανακατασκευασμένοι και στην πλειοψηφία τους καλύπτονται από εγγύηση. ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ.

Διαπιστώσαμε πολλές ανάγκες, βρήκαμε όμως και πολλούς ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας. Τους Ευχαριστούμε ειλικρινά. Μοναδική ανταμοιβή μας το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και για αυτό το λόγο επιθυμούμε και χρειαζόμαστε τη στήριξή σας.

Για αιτήματα και προσφορές απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

Πρόεδρος Καζαντζής Κυριάκος Ώρες 18:30 – 20:00
Γ. Γραμματέας Κονταξής Λάζαρος 10:00 – 12:00
Ταμίας Μπαράκος Σταύρος 12:00 – 14:00

Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας”