Παγίδα “θανάτου” για περιπατητές στο βουνό…

Ο συμπολίτης μας κ. Κονταξής με την οικογένειά του αποφάσισαν να πάνε βόλτα στο βουνό, λόγω και της πρωτομαγιάς.

Βρέθηκαν όμως μπροστά σε μία επικίνδυνη κατάσταση, την οποία περιγράφει στην ιστοσελίδα του, ο κ. Κονταξής, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου και την αναδημοσιεύουμε σε συνεννόηση μαζί του.

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ  ΤΟΥ κ. ΚΟΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Μια όμορφη βόλτα στο βουνό μας που έκρυβε όμως έναν πιθανά θανάσιμο κίνδυνο!

Ένα φρεάτιο που το μέγεθος και το βάθος του δεν μπορούν να φανούν στις φωτογραφίες!

Αφού ανεβήκαμε ακολουθώντας το μονοπάτι που περνάει από το 5ο δημοτικό σχολείο και κάτω από το πάνθεον περάσαμε ένα μεγάλο φράχτη μπαίνοντας πλέον στο Χαϊδάρι ή στον Κορυδαλλό.

Εκεί πλέον το μονοπάτι μεγαλώνει και γίνεται πλέον ένας φαρδύς χωμάτινος δρόμος (πιθανότατα αντιπυρική ζώνη). Ένα σημείο που τα παιδιά μπορούν να παίξουν και οι μεγάλοι να καθίσουν και να απολαύσουν την απίστευτη θέα της Αθήνας από το Όρος Αιγάλεω.

Όμως λίγα μέτρα (μόνο 20-30)μακριά από τον δρόμο αυτό και σε σημείο που έτρεχαν παιδιά από οικογένειες που έκαναν την πεζοπορία τους ο μεγάλος μου γιός ήρθε τρέχοντας φωνάζοντας για να μου δείξει την μεγάλη του ανακάλυψη.

 

Πήγα γελώντας ότι θα μου δείξει κάτι ασήμαντο που στο παιδικό του μυαλό έμοιαζε μεγάλο. Όταν διαπίστωσα τον κίνδυνο τρόμαξα. Τα παιδιά ήταν όλη την ώρα μέσα στα δέντρα και έτρεχαν παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό σε έναν φαινομενικά ασφαλή χώρο.

Εκεί υπήρχε εάν φρεάτιο με βάθος μεγαλύτερο των 10 μέτρων τουλάχιστον (δεν κατάφερα να δω πόσο κάτω ακόμα πήγαινε), χωρίς την παραμικρή σήμανση για τους περιπατητές και τουλάχιστον ένα πλέγμα ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος παραπατούσε!

Ενημέρωσα τους περαστικούς και μετά μου είπαν κάποιοι πως είναι φρεάτιο για μια σπηλιά που υπάρχει στην περιοχή. (υπάρχουν ακόμα 2 κάθετα φρεάτια στην περιοχή).

 

Καλό θα είναι ο φορέας που έχει στην διαχείριση του τον χώρο αυτό να κινηθεί άμεσα γιατί εάν πέσει κάποιος και ειδικά παιδί εκεί κάτω, η πτώση θα τον σκοτώσει.

Κατά τα αλλά φοβερή βόλτα, πανέμορφο δασάκι και απίστευτη πραγματικά θέα.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

Λάζαρος Κονταξής