Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Κίνησης Γονέων, για την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ μας έστειλε για δημοσίευση την παρακάτω ανακοίνωσή της, η οποία αφορά την εξ΄αποστάσεως διδασκαλία.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

“Συνάδελφοι γονείς,

Η πανδημία του ιού COVID – 19, δυστυχώς έπληξε και την χώρα μας, αναγκάζοντας μας να ζούμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες. Η καθημερινότητα μας έχει αλλάξει δραματικά, αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας, οι οποίες ισοπέδωσαν βασικούς πυλώνες της λειτουργίας του κράτους, που είναι η παιδεία και η υγεία.

Ανάμεσα στους γονείς και κηδεμόνες της πόλης μας υπάρχουν άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, στις ταχυμεταφορές, γιατροί, νοσηλευτές και άλλες τόσες ειδικότητες που αυτή τη στιγμή βιώνουν είτε την ανεπάρκεια ενός ήδη υποβαθμισμένου συστήματος Υγείας, είτε είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που καλλιεργούν την ανασφάλεια, που δεν τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, που βιώνουν το εργασιακό «ξεχείλωμα», είτε έρχονται αντιμέτωποι με το κλείσιμο των μικρομάγαζών τους. Κάποιοι από αυτούς, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, μπορεί να έχουν ήδη απολυθεί ή να απολύονται. Κάποιοι επίσης κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους, ώστε να σταθούμε “δίπλα” στον συνάνθρωπό μας. Σε αυτό το πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε και την ατομική ευθύνη ως πράξη αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας και όχι ως πανάκια για την καταπολέμηση της πανδημίας όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για να κρύψουν την κρατική ανεπάρκεια και ανευθυνότητα…”

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ