Η “Δυνατή Πόλη” σχετικά με τα απορρίμματα που μαζεύει ο Δήμος από το νοσοκομείο

 

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των απορριμμάτων που συλλέγουν οι εργάτες καθαριότητας του δήμου, από το νοσοκομείο της πόλης μας, μετά  την ανακοίνωση του σωματείου τους.

Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι έκαναν αναφορά για απορρίμματα που δεν έχουν σχέση με τα κοινά (γάζες, καθετήρες κτλ.) και εφιστούσαν την προσοχή στο νοσοκομείο να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, ο τοπικός διαδικτυακός τύπος ασχολήθηκε σήμερα με το θέμα, όπως επίσης το θέμα έχει γίνει γνωστό και στην χωματερή προκαλώντας ανάλογες αντιδράσεις.

Πριν λίγη ώρα η δημοτική παράταξη  “Δυνατή Πόλη” του κ. Μιχάλη Γιάγκα κυκλοφόρησε σχετική ανακοίνωση επί του θέματος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Πρόσθετες υποχρεώσεις στον Δήμο μας δημιουργεί η λειτουργία μιας πτέρυγας του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα», ως χώρος νοσηλείας των πασχόντων από τον κορονοϊό.

Απαιτείται τώρα ιδιαίτερη προσοχή στη συλλογή των απορριμμάτων του νοσοκομείου και ο Δήμος οφείλει να λάβει πρόσθετα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Για την αποφυγή του κινδύνου να συνυπάρχουν απορρίμματα και ιατρικά απόβλητα, πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν σαφείς και αυστηρές οδηγίες και οι εργαζόμενοι να τηρήσουν κατά γράμμα τους κανόνες που προβλέπονται για την περίπτωση αυτή”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΓΚΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: