Συνάντηση Μιχάλη Γιάγκα με τους απλήρωτους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 15 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», συναντήθηκαν ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας, επικεφαλής αντιπροσωπίας του συνδυασμού, με την «Ομάδα πρωτοβουλίας των απλήρωτων εργαζόμενων στη Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν από πλευράς των εργαζομένων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν τρεις μήνες και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι αυτό επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να γίνεται προσπάθεια από την Δημοτική αρχή για εξεύρεση λύσης.

Τριανταεννέα (39) απλήρωτοι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Α.Π.Η., Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)) και πολλοί ακόμη εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες  του Δήμου, προσφέρουν  καθημερινά, υπεύθυνα και αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους  σε δημότες που έχουν ανάγκη φροντίδας  και κοινωνικής μέριμνας, παρά τον εμπαιγμό της Δημοτικής αρχής.

Οι μεγαλόστομες προεκλογικές διακηρύξεις  του Δημάρχου κ. Καπλάνη και των αντιδημάρχων του, περί «Καθαρών λογαριασμών», «υγιών οικονομικών»,  «πλεονασμάτων», «υψηλών ταμειακών αποθεματικών», «Καταβολή μισθοδοσίας προσωπικού χωρίς καθυστερήσεις»  κ.λ.π.  αποδείχθηκαν κακόγουστα ψέματα και διαψεύδονται ένα μόλις μήνα μετά την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου.

Η Τράπεζα Πειραιώς ήδη αντλεί τα χρήματα για την αποπληρωμή του δανείου από τους λογαριασμούς του Δήμου, δεσμεύοντας τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος, με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να δυσκολεύεται ο Δήμος στην εκπλήρωση των άλλων υποχρεώσεών του.

Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας και ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δίκαιο αίτημα, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και τόνισαν ότι:

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση πληρωμή των εργαζόμενων, να  επανασχεδιάσει την πολιτική της για τον τρόπο παροχής των κοινωνικών υπηρεσιών  στους  Δημότες  και  να φέρει προς συζήτηση το όλο θέμα στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο παρουσία και των  απλήρωτων εργαζόμενων.

Αγία Βαρβάρα  15 Οκτωβρίου 2014