Σε Ευρωπαϊκό επιδοτούμενο Πρόγραμμα εντάχθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων

Μεγάλη επιτυχία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, αφού επέτυχε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό επιδοτούμενο Πρόγραμμα ORIZON με θέμα τον πολιτισμό.

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε σχετικό κείμενο της Ένωσης Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”:

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας υποδέχτηκαμε τους Προέδρους των Κρητών Κορυδαλλού – Νίκαιας — Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Καμινογιαννάκη, Περιστερίου κ. Λιλιμπάκη, Πετρούπολης κ. Μουρτζανό, Περάματος κ. Βασάλο, της Σαλαμίνας κ. Τσουβαλά, τον εκπρόσωπο των Κρητών Χαϊδαρίου κ. Τερζάκη, τον εκπρόσωπο της Αδελφότητας Κρητών Περιστερίου κ. Γαϊτανάκη και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων κ. Πατεράκη, σε συνάντηση συνεργασίας σχετικά με την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος ORIZON με θέμα τον πολιτισμό.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση (θα ακολουθήσουν κι άλλες σε ομάδες, με όλα τα κρητικά σωματεία που θα ανταποκριθούν), ο κ. Πατεράκης με τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΠΚΣ και Πρόεδρο των Κρητών της Αγίας Βαρβάρας κ. Πρεντάκη, παρουσίασαν στους εκπροσώπους των Σωματείων, το γενικό πλαίσιο του προγράμματος, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαιτούμενες υποενέργειες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διεξαγωγής σεμιναρίων 30 ωρών, τριών θεματικών κατηγοριών (κρητικού πολιτισμού, μουσικής και χορού), για 3000 ενήλικα επιδοτούμενα μέλη κρητικών σωματείων, σε εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς επιστήμονες.

Οι επιμορφούμενοι θα λάβουν εκτός της επιδότησης των 250 €  (καθαρά) και επίσημη πιστοποίηση παρακολούθησης, αλλά και οι συμμετέχοντες σύλλογοι υλική βοήθεια σε φορεσιές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται μέχρι τις 26/1/2020, στους υπεύθυνους των συλλόγων τους.

Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος”