Κανένα έργο στον πεζόδρομο “Αιμίλιου Βεάκη” ενώ οι κάτοικοι έχουν προβλήματα από τα νερά και την υγρασία στα ακίνητά τους

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ. Μίχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Πουλάκη, την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας  κ. Σέργη και στελέχη του Δήμου, επισκέφτηκαν τον πεζόδρομο “Αιμίλιου Βεάκη” και συζήτησαν με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την υγρασία τα ακίνητά τους, κυρίως από τα νερά της βροχής.

Στις αρχές του 2019 ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης προσπάθησε να γκρεμίσει ένα από τα παρτέρια που υπάρχουν εκεί, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο διέξοδο στα νερά, μετά από εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά οι αντιδράσεις του κ. Πουλάκη τον σταμάτησαν.

Η κατάσταση παρέμεινε ως είχε και κάθε φορά που βρέχει μεγαλώνουν οι υγρασίες και τα προβλήματα.

Στη συνάντηση λοιπόν του Οκτώβρη με τους κατοίκους, ο κ. Μίχος ζήτησε από την κ. Σέργη να προτείνει λύση και έδωσε εντολή στον κ. Αντιδήμαρχο να εκτελεστεί άμεσα το έργο.

Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε και δεν έχει γίνει το παραμικρό έργο, αντιμετώπισης του προβλήματος με τα νερά.

Ο Χειμώνας μπήκε για τα καλά, οι βροχές και μπόρες πλέον συχνό φαινόμενο και ο πεζόδρομος  μετατρέπεται σε ορισμένα σημεία σε λίμνη μετά από κάθε μπόρα, ενώ κομμάτια από τοίχους ακινήτων πέφτουν από την υγρασία, όπως φαίνονται και στην παρακάτω φωτογραφία μας.

Είναι δε τόσο μεγάλη η στασιμότητα των νερών σε ορισμένα σημεία που έχουν φυτρώσει χόρτα στο πλακόστρωτο.

Πρόσφατα μάλιστα με την προηγούμενη κακοκαιρία τοποθετήθηκαν σακιά με άμμο σε πόρτες για να μην εισρεύσουν εντός των ακινήτων τα νερά της βροχής.

Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια πιστεύουμε. Το πρόβλημα υπάρχει και περιμένει τη λύση από το Δήμο, ενώ η σημερινή κακοκαιρία το επιδεινώνει.