Εκτεθειμένος ο Δήμος, απέναντι στους γονείς, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Εκτεθειμένος είναι ο Δήμος, απέναντι στους γονείς, των οποίων τα παιδιά φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αφού όταν ανακοίνωνε πως θα είναι ανοικτός εκείνος στην οδό Σιπύλου “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ”, τις ημέρες των διακοπών, δεν είχε φροντίσει εκ των προτέρων να έχει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων σε αυτούς.

Αποτέλεσμα να εμπλακεί το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, η ΠΟΕ – ΟΤΑ και  εργαζόμενοι να αρνηθούν να εργαστούν.

Σήμερα Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου καμία από τις τρεις εργαζόμενες, οι οποίες επρόκειτο βάσει του προγράμματος του Δήμου να εργασθούν δεν εμφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος  να πάει από νωρίς το πρωί να ανοίξει τον Σταθμό και να περιμένει όσους γονείς εμφανιστούν με τα παιδιά τους, για να τους ενημερώσει πως ο Σταθμός δεν θα λειτουργήσει.

Η στάση των εργαζόμενων είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τη Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο κ. Μίχο προσωπικά, ο οποίος στο μέλλον θα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και τους ίδιους.

Οι δύο πλευρές οφείλουν να συνεργαστούν λαμβάνοντας υπ΄όψιν νόμους και κανονισμούς για το συμφέρον της πόλης.

Μόνο με συζήτηση και κοινές αποφάσεις μπορεί να παραχθεί έργο και να υπάρξουν υπηρεσίες προς όφελος του λαού της πόλης μας.

Κάθε προσπάθεια πέρα από τα όρια αυτά θα δημιουργεί προβλήματα στο έργο του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος παρέμεινε στον Σταθμό έως τις 9:30΄και αποχώρησε από αυτόν.

Είναι άγνωστο τι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και τις υπόλοιπες ημέρες των διακοπών, εάν δηλαδή ο Σταθμός λειτουργήσει ή όχι, όπως έχει ανακοινώσει ο Δήμος.

Πιστεύουμε πως πρέπει να βγει από το Δήμο κάποια ανακοίνωση επ΄αυτού.

Υπενθυμίζουμε το χθεσινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, με το οποίο ασκείται σφοδρότατη κριτική στον Δήμαρχο κ. Μίχο για το συγκεκριμένο θέμα.