“Σύλλογοι υπενοικίαζαν το κλειστό γυμναστήριο, βάζοντας τα λεφτά στην τσέπη” υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή, χωρίς να τους κατονομάζει…

Στη χθεσινή (17 Δεκεμβρίου), συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο κ. Γιάγκας ζήτησε να ενημερωθεί  για το τεράστιο θέμα  που έχει δημιουργηθεί με τα αθλητικά σωματεία της πόλης, αυτά που ασχολούνται με το Μπάσκετ, το Βόλεϊ και τα παρεμφερή αθλήματα (Νικηφόρος, Πολυνίκης, Οδυσσέας).

Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των στελεχών της Διοίκησης υποστηρίχτηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο πως σωματεία υπενοικίαζαν το κλειστό της Σιπύλου για να βγάζουν χρήματα.

Καταγγελία που προκάλεσε αίσθηση, αλλά χωρίς ο κ. Αντιδήμαρχος να κατονομάζει ποιοι ήταν αυτοί, “προστατεύοντας” τους ουσιαστικά από την μία, αλλά από την άλλη ρίχνοντας σκιά σε όλους τους υπόλοιπους φορείς που έκαναν χρήση του κλειστού.

Ο κ. Γιάγκας ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την χρήση των δύο γυμναστηρίων Σιπύλου και Ραιδεστού και των ωρών που έχουν δοθεί για χρήση σε κάθε ένα από τα σωματεία λέγοντας ότι:

“Ο Δήμος επικαλούμενος την ανάπτυξη του Μαζικού αθλητισμού προχώρησε, στη μέση περίπου της χρονιάς, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε ανακατανομή των όρων χρήσης των γυμναστηρίων.

Θέλω αρχικά να τονίσω ότι εγώ και η παράταξή μου είμαστε υπέρ της ανάπτυξης  του μαζικού αθλητισμού.  Όμως πιστεύω, με βάση τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, γιατί δεν μας έχει δοθεί άλλη επίσημη ενημέρωση, ότι η διευθέτηση που έγινε για τη χρήση των χώρων και των ωρών είναι και άνιση και άδικη και άκαιρη. Άκαιρη γιατί γίνεται στη μέση της περιόδου όταν ήδη τα σωματεία έχουν προγραμματίσει το αγωνιστικό πλάνο, τα παιδιά και οι γονείς έχουν ρυθμίσει το πρόγραμμα, τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και τώρα ανατρέπονται όλα αυτά.  Άδικη και άνιση γιατί άλλοι ωφελούνται και άλλοι βλάπτονται από τον τρόπο κατανομής των ωρών και των γυμναστηρίων”.

Ο κ. Γιάγκας, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μια τέτοια παρέμβαση θα μπορούσε να γίνει στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου ή στο τέλος αυτής ισότιμα και σε συνεργασία με τα σωματεία.

Στον κ. Γιάγκα απάντησαν οι Αντιδήμαρχοι Βουρλιώτης και Σωτηρόπουλος και ο κ. Μίχος,  ισχυριζόμενοι ότι ενημέρωσαν τα σωματεία για τις προθέσεις τους από την αρχή που ανέλαβαν την διοίκηση στο Δήμο, ότι τα δύο Σωματεία ανταποκρίθηκαν σε όσα τους ζήτησαν (καταστάσεις και οικονομικά στοιχεία) ενώ ο Νικηφόρος  δεν ανταποκρίθηκε, ότι τα μέλη της Διοίκησης  του Νικηφόρου δεν είναι από την Αγία Βαρβάρα αλλά από το Αιγάλεω, ότι επικρατούσε ένα χάος στη λειτουργία των γυμναστηρίων, δεν τηρούνταν οι όροι που ψηφίστηκαν το 2014, ότι τα σωματεία εκμεταλλεύονταν τους χώρους υπενοικιάζοντάς  τους, για να βγάζουν χρήματα και να τα βάζουν κάποιοι στη τσέπη τους  και ότι σκοπός του Δήμου είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού.

Ο κ. Γιάγκας ζήτησε να μάθει ποια σωματεία ενοικίαζαν τους χώρους και ποιοι ήταν αντιδήμαρχοι πριν το 2014 όταν συνέβαιναν αυτά που καταγγέλθηκαν στη συνεδρίαση,  αλλά απάντηση δεν έλαβε.

Αλήθεια ο κ. Μίχος γιατί αποφεύγει να γνωστοποιήσει ποια Σωματεία εκμεταλεύονταν τους χώρους για να βάζουν χρήματα στη τσέπη; Γιατί δεν τα κατονομάζει; Γιατί αφήνει να υπάρχει αυτή η ασαφής καταγγελία; Δεν έχουν ονόματα αυτοί οι φορείς ή οι παράγοντες που έπρατταν όσα η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει; Αν έχει στοιχεία ο Δήμος να τα δώσει στη δημοσιότητα, όπως και τα ονόματά τους, αλλιώς μην τα επικαλείται βάζοντας όλους σε ένα τσουβάλι γιατί με τον τρόπο αυτό “καλύπτει” αυτούς που καταγγέλλει…

Απάντηση όμως σε όσα επικαλέστηκαν οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι και ο  Μίχος, δίνει με επιστολή του ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, μέσα από την οποία υποστηρίζει πως κατατέθηκαν στο Δήμο τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν.

Επιπλέον σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με μέλος του Δ.Σ. μας δηλώθηκε πως στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του, υπάρχουν και κάτοικοι άλλων δήμων, πράγμα φυσιολογικό αφού στις τάξεις του ΝΕΦΟ υπάρχουν αθλητές από γύρω Δήμους, οι οποίοι επέλεξαν τον ΝΙΚΗΦΟΡΟ για να αθλούνται.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ