Σημαντική συμμετοχή συμπολίτισσάς μας στο cd με τίτλο “Στης σκέψης τ’ ακρογιάλι..”

Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα ήταν για την συμπολίτισσά μας Μαρία Πρωτογεράκη, η περασμένη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, στην παρουσίαση του cd με τίτλο “Στης σκέψης τ’ ακρογιάλι..” σε στίχους της ίδιας και μουσική του Δημήτρη Πρωτογεράκη.

Η παρουσίαση έγινε στο κατάμεστο κρητικό κέντρο Αόρη των Μερτζάνηδων, μέσα σε ένα τρυφερά φορτισμένο κλίμα, το οποίο τελικά εκτονώθηκε σε ένα φανταστικό γλέντι μιας μεγάλης παρέας για πολλές ώρες.

Η σητειακή καταγωγή της Μαρίας, φαίνεται πως την προίκισε με το ταλέντο της μαντιναδολόγου-στιχουργού, ακολουθώντας τα βήματα του Βιτσέντζου Κορνάρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που στίχοι της βρίσκουν τη μουσική θαλπωρή τους. Αξιόλογοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιώργος Καραγιώργης, ο Αντώνης Γαμπιεράκης και άλλοι, έχουν συνεργαστεί μαζί της.

Εκτός από εξαιρετική μαντιναδολόγος, η Μαρία Πρωτογεράκη, είναι παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών με θεματολογία πάνω στην μουσική και τα τραγούδια της Κρήτης και όχι μόνο. Φέτος, την συναντούμε καθημερινά 2-4 στη ραδιοφωνική της εκπομπή “Της λύρας τα γυρίσματα” στον σταθμό Lyra FM 91.4.

Πολύπλευρη η ενεργός δράση της Μαρίας Πρωτογεράκη, αφού τα τελευταία χρόνια ως Αντιπρόεδρος και Γραμματέας της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος”, έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις, έχει γράψει και σκηνοθετήσει θεατρικά δρώμενα, έχει συμμετάσχει στην παρασκευή κρητικών παραδοσιακών εδεσμάτων και ποτών και πόσα άλλα ακόμη.

Αποτελεί, όπως λένε αυτοί που την γνωρίζουν καλύτερα, μια ήρεμη δύναμη, όπου κι αν συμμετέχει! Και την ηρεμία αυτή τη μοιράζει απλόχερα και στους άλλους.

Προφανώς, μια τέτοια χαρισματική και δραστήρια προσωπικότητα, στηρίζεται στους δύο ισχυρούς της πυλώνες, τον άντρα και το γιο της!!Κι αυτό σίγουρα αποτελεί το πιο σημαντικό έργο της ζωής της!

Από εμάς, καλοτάξιδο το cd σου Μαρία κι αναμένουμε πολλά από σένα ακόμη…