Ανοικτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας για τον Προϋπολογισμό 2020

Πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στο Α΄ ΚΑΠΗ της πόλης μας, η ανοικτή συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας, με θέμα τον Προϋπολογισμό 2020, για τον οποίο αυτές τις μέρες διεξάγεται συζήτηση στη Βουλή.

Ομιλητής ήταν ο Κώστας Στρατής, πρ. Υφυπουργός Πολιτισμού.

Στην εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στον χαρακτήρα του προϋπολογισμού, ο οποίος ούτε κοινωνικά δίκαιος είναι, ούτε ισορροπημένος. Τα οφέλη της εξόδου από τα Μνημόνια και της συνεχούς ανάπτυξης που κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατανέμονται δίκαια. Η ΝΔ δίνει πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς. Δεν είναι αναπτυξιακός. Βασίζεται σε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και σε αβέβαιες υποθέσεις.

Επιπλέον, ανακόπτεται η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που ήταν η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας προϋπολογισμός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την παλιά δοκιμασμένη συνταγή, αυτή που μας οδήγησε στην κρίση.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον και έντονο προβληματισμό. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο θεματικών συζητήσεων που έχει σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας, προκειμένου να πληροφορείται ο κόσμος όσα τα κανάλια σκόπιμα αποκρύπτουν.

Π.Τ.