Διέρρηξαν και έκλεψαν υπολογιστές από το Α΄ Λύκειο – Δεν βάρεσε ο συναγερμός αφού το σχολείο ήταν χωρίς ρεύμα επί μία εβδομάδα…

Τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο εκπαιδευτικό υλικό έκλεψαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, άγνωστοι προς το παρόν δράστες, αφού διέρρηξαν παράθυρο  του Α΄ Λυκείου της πόλης μας.

Αφού ξεκόλλησαν το προστατευτικό πλέγμα που υπήρχε σε αυτό, στο ισόγειο του εκπαιδευτηρίου προς την πλευρά της Ελ. Βενιζέλου, εισήλθαν στο χώρο ανενόχλητοι, αφού ο συναγερμός δεν λειτουργούσε εξ΄ αιτίας του ότι το Λύκειο ήταν χωρίς ρεύμα εδώ και ημέρες.

Ανέβηκαν στον 1ο όροφο και κατευθύνθηκαν στο τμήμα πληροφορικής, γνωρίζοντας από ότι φαίνεται τον χώρο, αφού δεν υπάρχουν ίχνη προσπάθειας παραβίασης σε άλλους χώρους όπως πληροφορηθήκαμε.

Αφού στράβωσαν ακόμα ένα προστατευτικό πλέγμα εισήλθαν στην αίθουσα με τους υπολογιστές.

Σίγουρα ήταν περισσότεροι  του ενός διότι έκλεψαν υπολογιστές που ένα άτομο δεν θα μπορούσε να κουβαλήσει.

Αναστάτωσαν ντουλάπια και γραφεία, στην προσπάθειά τους να βρουν κάτι πολύτιμο να πάρουν και έφυγαν ανενόχλητοι από το ίδιο σημείο που εισήλθαν στο Σχολείο.

Κατά την αποχώρησή τους, ένας υπολογιστής τους έπεσε, έσπασε και τον παράτησαν.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στελέχη της αφού έκαναν αυτοψία στον χώρο, πήραν αποτυπώματα, με την ελπίδα πως θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Η βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος του Α΄ Λυκείου εντοπίστηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου από το άτομο που λειτουργεί το κυλικείο του Σχολείου, ο οποίος κάλεσε τη ΔΕΔΔΗΕ ανακοινωνοντας τη βλάβη.

Η ΔΕΔΔΗΕ εμφανίστηκε εξέτασε την κατάσταση και ζήτησε από το Δήμο να καθαρίσει τα φρεάτια που υπάρχουν εντός του εκπαιδευτηρίου, ώστε να έρθει με τη σειρά της να αποκαταστήσει τη βλάβη, αφού προηγουμένως είχε σκάψει το πεζοδρόμιο στην οδό Ραιδεστού, στο σημείο που υπάρχουν τα καλώδιά της.

Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου καθάρισαν τα φρεάτια την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, δηλαδή έξη ημέρες αργότερα, με το Λύκειο να έχει βυθιστεί στο απόλυτο σκοτάδι, αφού η πρόχειρη λύση που είχε δοθεί με το φόρτωμα τριών φάσεων σε μία, κατέρρευσε από τα φορτία.

Η ΔΕΔΔΗΕ ενημερώθηκε για τη ολοκλήρωση των εργασιών από πλευράς Δήμου, επισκέφθηκε μάλιστα συνεργείο της και το είδε την Παρασκευή και αποχώρησε αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επέστρεφε την επομένη.

Πράγμα όμως που δεν έγινε.

Ενώ λοιπόν η ΔΕΔΔΗΕ μπορούσε να εργαστεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε,  αφού είχαν ολοκληρωθεί οι προεργασίες που είχε ζητήσει, το Σαββατοκύριακο πέρασε ανεκμετάλλευτο, με μοναδικούς τυχερούς τους διαρρήκτες.

Κάποιοι έχουν ευθύνες για την αδράνεια που συνέβη.

Εννέα ημέρες το Λύκειο χωρίς ρεύμα, με το μάθημα των παιδιών να γίνεται με δυσκολίες και τον συναγερμό εκτός, “βούτυρο στο ψωμί” των δραστών.

Κατόπιν εορτής, σήμερα Δευτέρα συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, έφθασε στο Σχολείο, αντικαθιστώντας, πίνακες, καλώδια και άλλα συναφή, προκειμένου το Λύκειο πλέον να έχει ξανά ηλεκτρικό.

Σχετικό ήταν το χθεσινό δημοσίευμα μας, για το Σαββατοκύριακο που πέρασε ανεκμετάλλευτο.