Αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες

Kατά περιόδους νεφελώδης ήταν ο καιρός, αλλά είχε και διαστήματα ηλιοφάνειας  στη Δυτική Αττική, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Oσο νυχτώνει θα αρχίζει να βρέχει πρώτα στην δυτική Αττική και σταδιακά ανατολικότερα, ενώ τα φαινόμενα ολοένα και θα γίνονται εντονότερα.

Πλησιάζοντας λίγες ώρες πριν τα μεσάνυχτα καταιγίδες θα εμφανίζονται απο τα δυτικά και κυρίως στην περιοχή του δυτικού Σαρωνικού που μετά τα μεσάνυχτα θα ενταθούν ιδιαιτέρως.

Ετσι μέσα στο διάστημα 02:00΄- 08:00΄ αναμένονται ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες με ραγδαίες βροχοπτώσεις, επικίνδυνα βίαιες ριπές ανέμων, κεραυνοί, πιθανές χαλαζοπτώσεις και μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων.

Μέσα στο πρωΐ της Δευτέρας ο καιρός θα βελτιωθεί και τα ηλεκτρικά φαινόμενα  θα έχουν φθίνουσα πορεία.

Άνεμοι: Aρχικά ΒΑκοί ασθενείς απο το απόγευμα θα γίνουν ΝΑκοί με τάση ενίσχυσης, κατα την διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν σημαντικά και θα φτάσουν σε ένταση τοπικά και τα 8BF με τάση να γίνουν Νότιοι όσο προχωράμε στο πρωΐ οπότε και στην συνέχεια θα εξασθενήσουν, σε περιοχές ακραίων καταιγίδων μπορεί να παρατηρηθούν και άνεμοι σε επίπεδο θυέλλης.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 16-19oC, Bόρεια Προάστια: 14..17oC,,Δυτικά προάστια : 15…18oC,,Νότια προάστια: 17-19oC, Μεσόγεια: 14-17oC. Ελάχιστες σε περιοχές καταιγιδών πιθανότατα και 3-4οC πιο κάτω απο τις ελάχιστες. Eπίσης πριν τις καταιγίδες μπορεί να παρατηρηθεί πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας.

Περιοχές αυξημένης επικινδυνότητας καιρικών φαινομένων: Πελοπόννησος (ιδιαίτερα νότια και ανατολική), κεντρικό και νότιο Ιόνιο, Αττικοβοιωτια, Εύβοια, βόρειες Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, Βόρειο και βορειοδυτικό Αιγαίο, Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική, βορειοανατολική Θεσσαλία

Επιμέλεια : Γεώργιος Πολίτης,Θεόδωρος Γκέσουρας

πηγή: Forecast Weather Greece