Εκδήλωση για την Εκπαιδευτική Ρομποτική, με μεγάλο ενδιαφέρον

Το πρωί του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” γέμισε από χαρούμενες φωνές παιδιών, κυρίως του Δημοτικού, τα οποία συνοδευόμενα από κάποιον μεγαλύτερο προσήλθαν για να παρακολουθήσουν μία σημαντική εκδήλωση που αφορούσε την Εκπαιδευτική Ρομποτική.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία Δήμου και του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και παρουσιάστηκε από τον Λέκτορα εφαρμογών του Πανεπιστημίου κ. Μάκη Χατζόπουλο με βοηθούς δύο μαθητές του, τον Δανιήλ Κανταλέα φοιτητή του ΠΑ.Δ.Α., Ηλεκτρολόγο – Ηλεκτρονικό Μηχανικό και την Ιόλη Κατσέα – Σαράντου Μηχανικό Βιομηχανικής Σχεδιάσης και Παραγωγής.

Σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους μας εξήγησαν σχετικά με τη Ρομποτική και το σκοπό της εκδήλωσης.

Η Ρομποτική είναι μία συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη που χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις, φαντασία και υπομονή.

Καλούμε τα παιδιά να ασχοληθούν με αυτόν τον τομέα, ο οποίος θα έχει ηγετική θέση στις επιστήμες του μέλλοντος.

Στο Πανεπιστήμιο το μάθημα εκτός από θεωρητικό ταυτόχρονα είναι και πρακτικό. Παραδίδουμε σε ένα φοιτητή μια πλατφόρμα και του ζητάμε π.χ. να τη μεταμορφώσει σε ρομπότ ανίχνευσης και κατάσβεσης κάποιας πυρκαγιάς.

Ο Φοιτητής ή η φοιτήτρια λοιπόν πρέπει να κατασκευάσει ένα ρομπότ που θα είναι ικανό να ανταποκριθεί σε αυτές τις εργασίες.

Σήμερα έγινε μια γενική παρουσίαση του θέματος. Στον προθάλαμο του “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” μαθητές συμπλήρωναν αιτήσεις, ξεπέρασαν τις 130,  δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για την Ρομποτική.

Η ομάδα εργασίας του ΠΑ.Δ.Α., θα προγραμματίσει εκδηλώσεις και επιδείξεις στα Σχολεία τους, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος επί της παιδείας του Δήμου κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος και ακολούθησε μικρής διάρκειας ομιλία από το Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο.