Με μία σεμνή αλλά συγκινητική εκδήλωση η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η Π.Ε.Α.Ε.Α – Δ.Σ.Α. τίμησαν των εκτελεσθέντες συμπολίτες μας

Με μία σεμνή αλλά συγκινητική εκδήλωση η ΚΟΒ του ΚΚΕ Αγίας Βαρβάρας και το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης της πόλης μας, τίμησαν τη μνήμη των έξη εκτελεσθέντων συμπολιτών μας από τους ναζί στις 29 Σεπτεμβρίου του 1944.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μνημείου τους στην οδό Στέφανου Σαράφη και Δούσμανη.

Εκτός των δεκάδων συμπολιτών μας στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι Παραρτημάτων της Εθνικής Αντίστασης γύρω Δήμων, μέλη Φορέων της πόλης μας και άλλων Συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν ποιήματα από μέλη της ΚΝΕ, ενώ η Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Μαρία Αποστολάκου αναφέρθηκε στη δράση του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ τα χρόνια της κατοχής και ειδικότερα στο συγκεκριμένο θλιβερό περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας.

Ο εκπρόσωπος της ΚΟΒ της πόλης κ. Παναρίτης Κώστας στη σύντομη ομιλία του έκανε αναφορά στη διαχρονική πάλη του ΚΚΕ σε όλα τα κοινωνικά θέματα και επίπεδα τονίζοντας το ρόλο του Κόμματος στις αξίες του, που αφορούν τα δικαιώματα του εργαζόμενου, την πάλη για την Ειρήνη, την παιδεία, την υγεία και τα καθημερινά προβλήματα που βιώνει ο απλός λαός.

Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, διαβάστηκαν τα ονόματα των εκτελεσθέντων και έγινε κατάθεση στεφάνων, από το Παράρτημα Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ και τη νεολαία του Κόμματος.

Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε ταμπλό με φωτογραφίες των εκτελεσθέντων.