Παγίδα από μηχανές σε συμπολίτη μας αρτοποιό, τα ξημερώματα στην Ελ. Βενιζέλου

Συμπολίτης μας αρτοποιός, ο οποίος έχει πολύ πρωινό ωράριο, παραλίγο να πέσει θύμα κλοπής του αυτοκινήτου του αλλά και ληστείας του ίδιου προσωπικά.

Συγκεκριμένα έχει ένα σταθερό δρομολόγιο στο οποίο κινείται για να φτάσει στο φούρνο του.

Προχθές το πρωί, ώρα 5:00΄ οδηγούσε το Ι.Χ. του στην Ελευθερίου Βενιζέλου με προορισμό το κατάστημά του, όταν παρατήρησε στη γωνία με την Αθανασίου Διάκου να είναι ένα άτομο επάνω σε ένα μηχανάκι και να ομιλεί στο κινητό του.

Όταν έφτασε στη γωνία με την οδό Κρήτης είδε ακόμα ένα άτομο σε άλλο μηχανάκι (παπάκι) και δύο άλλα σε μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Έστριψε στην οδό Κρήτης και το δεύτερο παπάκι τον ακολούθησε. Το δίκυκλο ήταν σχεδόν κολλημένο  στον πίσω προφυλακτήρα του οχήματος του, ενώ οι άλλοι δύο με τις βαριές μηχανές τους ακολουθούσαν από απόσταση.

Ευτυχώς για εκείνον, δε σταμάτησε να ζητήσει το λόγο από τον οδηγό με το παπάκι, διότι και θα τον λήστευαν και θα του έκλεβαν το Ι.Χ. του, που δεν είναι φτηνό, όπως μας είπε.

Έφτασε στο φούρνο του, ακολουθούμενος από τους τρεις δικυκλιστές, που δεν τον άφησαν στιγμή μόνο του, από την Ελευθερίου Βενιζέλου έως την επιχείρησή του…

Το τέχνασμα αυτό το χρησιμοποιούν κατά κόρον όσοι έχουν βάλλει στο “μάτι” συγκεκριμένα υποψήφια θύματα και έρχεται να προστεθεί στις συχνές διαρρήξεις κατοικιών και καταστημάτων στην πόλη μας, στις καταστροφές και κλοπές οχημάτων, όλες τι ώρες του εικοσιτετραώρου, στις δημόσιες βιαιοπραγίες ηλικιωμένων ακόμα και σε πλατείες και σε επιθέσεις από “τσαντάκιδες”.

Σημειώνουμε πως πρόσφατα, άγνωστοι είχαν διαρρήξει το διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου της πολυκατοικίας, στο οποίο λειτουργεί ο φούρνος.

Η πόλη μας βιώνει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση ανασφάλειας η οποία επιδεινούται συνεχώς, με τους κατοίκους να αισθάνονται απελπιστικά μόνοι.