Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με πρόεδρο του ΑΣΔΑ

ΑΣΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα συναντήθηκε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας,  Ανδρέας Μποζίκας.

Στην ατζέντα της συνάντησης κυριάρχησαν:

1. Το Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (Σ.Ο.Α.Π.) για τη Δυτική Αθήνα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση. Εξετάστηκαν οι τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης συγκεκριμένων σχεδίων, στρατηγικές ένταξης και άλλων δράσεων αλλά και τρόποι επιτάχυνσης των διαδικασιών.

2. Εξετάστηκαν διεξοδικά, θέματα φροντίδας, συντήρησης αλλά και προστασίας του Ποικίλου Όρους. Από τη μεριά του Προέδρου του ΑΣΔΑ, αναλύθηκε σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων, που η πολυετής εμπειρία διαχείρισης του Ποικίλου Όρους, αναδεικνύει ως απαραίτητες.

3. Η λειτουργία και η διαχείριση του Πάρκου Τρίτση – μετά και από την αναμενόμενη απόδοσή του στον ΑΣΔΑ – αποτέλεσε κεντρικό θέμα της συζήτησης. Αναπτύχθηκε εκτενώς το νέο πλαίσιο και ορίσθηκαν προτεραιότητες και χρονοδιαγράμματα, επί συγκεκριμένων δράσεων.

4. Η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει το ΕΣΠΑ αλλά και η Περιφέρεια, τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της συνάντησης και διερευνήθηκαν τρόποι εξεύρεσης επιπλέον κονδυλίων, όπου απαιτηθεί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρος Τζόκας και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας,  Ανδρέας Μποζίκας άνοιξαν με τη συνάντησή τους, έναν άμεσο δίαυλο επικοινωνίας, που δρομολογεί μια νέα εποχή για τη Δυτική Αθήνα, με τη συνεργασία του πρώτου και δεύτερου βαθμού  Αυτοδιοίκησης.

Με σχεδιασμό και ιεράρχηση δράσεων και έργων θα υλοποιηθούν βήμα βήμα παρεμβάσεις για την αναμόρφωση και ανάταξη της Δυτικής Αθήνας  με στόχο: Ανθρώπινες και σύγχρονες πόλεις για τους κατοίκους των  Δήμων της περιοχής μας.