Σοφία Σαββίδου: “15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Θεσσαλονίκη. Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ”

350 και πλέον χορευτές του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων (Αττική, Ρόδος, Λιβαδειά, Λαμία, Απιδεώνας, Αγρίνιο, κ.ά) τίμησαν τους προγόνους τους, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019.

Ως απόγονοι των Επιζώντων της Γενοκτονίας, έστειλαν με τις χορευτικές τους κινήσεις λάμψεις για κάθε ψυχή που έμεινε εκεί… στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλη την αποστολή του Συνδέσμου μας.

Είμαι ιδιαίτερη συγκινημένη που παρά το σπασμένο μου πόδι και τις πατερίτσες, κατάφερα να συμβάλλω και να βοηθήσω στη συμμετοχή μας στο 15ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Θεσσαλονίκη. Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την δεύτερη και αγριότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ανεβαίνοντας στη σκηνή μαζί με την εξαιρετική πολυμελή ορχήστρα μας και τον συνάδελφο χοροδιδάσκαλο κ. Στ. Σιδηρόπουλο, προσπάθησα να στείλω στους χορευτές όλη τη θετική μου ενέργεια.

Βέβαια ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όταν με τα σώματά σας σχηματίσατε το 353 (353.000 ψυχές) και όταν οι Πυρριχιστές μας ενώθηκαν στον κύκλο της ζωής δηλώνοντας ότι συνεχίζουν δυναμικά την Πολιτιστική μας Κληρονομιά.

Ήσασταν όλοι Υπέροχοι!!

Με αγάπη,
Σοφία Σαββίδου
Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος
Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο ΦΑΡΟΣ”
Συντονίστρια Σ.Πο.Σ. Ν.Ελλάδας & Νήσων