Ερωτήσεις για Παιδιατρικό Νοσοκομείο και Ασφάλεια του Πολίτη, από Νάντια Γιαννακοπούλου στη Βουλή

Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, στο Δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε πρόσφατα δύο ερωτήσεις στη Βουλή.

Η πρώτη απευθύνεται στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και αφορά τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα και η δεύτερη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την πάταξη της εγκληματικότητας:

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΡΟΣ: Τον κο Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: «Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα ».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τεράστια παραμένει η ανάγκη δημιουργίας Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα.

Τα προάστια της Δυτικής Αθήνας αποτελούν, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα τμήματα όλου του Λεκανοπεδίου, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 1.000.000 κατοίκους. Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται στο διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας για τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην εν λόγω περιοχή, προκειμένου να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών τους. Αξίωση που, σε κάθε περίπτωση, είναι δίκαιη και επιτακτική.

Οι πολίτες των περιοχών αυτών πρέπει κάθε φορά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις και να ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια τους να μεταφέρουν τα παιδιά τους στα μόνα κατ’ εξοχήν δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής που μπορούν να ανταποκριθούν στις έκτακτες και σοβαρές ανάγκες των παιδιών τους, που σήμερα είναι μόλις τρία, δύο στο κέντρο της Αθήνας και ένα στην Πεντέλη.

Ελεύθεροι χώροι και υποδομές που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς τούτο, υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι πραγματική πολιτική βούληση. Διεκδικούμε κάτι αυτονόητο και λογικό. Τη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η ηχηρή απουσία του Κράτους, στον τρόπο λήψης μέτρων για την υγειονομική προστασία της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας. Είναι λυπηρό πως δεν έχει εξαγγελθεί από τους αρμόδιους φορείς στον Τομέα Υγείας η πρόθεση άμεσης αντιμετώπισης και η προβολή ενός σαφούς και σοβαρού πλάνου ανέγερσης τέτοιας μονάδας.

Η δημιουργία ενός τέτοιου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα θα μπορούσε να δώσει ανάσα στις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή. Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας δεν είναι, ούτε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ, πιστεύουμε πως επιλέξατε την έδρα της Δυτικής Αθήνας όχι για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για να δείξετε την πρόθεσή σας να παράξετε ουσιαστικό έργο.

Η δημιουργία ενός Παιδιατρικού Νοσοκομείου ας είναι η απαρχή της επίδειξης από πλευράς σας της κοινωνικής σας ευαισθησίας.

Ερωτάσθε κ.κ Πρωθυπουργέ :

1. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στη δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα με υποδομές που θα αντιμετωπίζουν όλα τα δύσκολα περιστατικά;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να ορίσει συγκεκριμένο αναγκαίο χρονοδιάγραμμα και δέσμη μέτρων, ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου στην Δυτική Αθήνα; Πότε θα εξεταστεί το αίτημα τόσων χιλιάδων γονέων της Δυτικής Αθήνας, που «εξορίζονται» από την ίδια τους την πόλη, όταν αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας των παιδιών τους; Για πόσο ακόμη θα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και κλινικές;

Η ερωτώσα βουλευτής

Κωνσταντίνα ( Νάντια) Γιαννακοπούλου

…………………………

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Με ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ η κ. Νάντια Γιαννακοπούλου μας ενημερώνει σχετικά με την απάντηση του υπ. κ. Χρυσοχοΐδη, σε  ερώτησή της που αφορούσε την ασφάλεια των πολιτών και τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής:

Απάντηση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην υπ΄αρίθμ 46/30.07.2019 ερώτηση σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων εγκληματικότητας για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.

«Άνυδρες οι προσπάθειες πάταξης του κλίματος ανασφάλειας για τους κατοίκους της Αττικής, από τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Χρυσοχοΐδης σε απάντηση της ερώτησης που απηύθυνε η βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου μετά τα κρούσματα βίας κι εγκληματικότητας που σημειώθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, αναφέρεται στα Σχέδια Ειδικών Επιχειρησιακών Σχεδίων αντιμετώπισης της Εγκληματικότητας, βάση των υφιστάμενων στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας. Αναφέρεται περισσότερο σε πρόθεση αλλαγών και ενισχύσεων των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής που έχουν ανάγκη λόγω της εμφανώς αυξανόμενης εγκληματικότητας, παρά σε κινήσεις που έχουν σαφές χρονοδιάγραμμα και πλάνο άμεσης υλοποίησης.

Ειδικότερα αναφέρει πως «όσον αφορά την αστυνόμευση έχουν δοθεί από ΓΑΔΑ κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες, έχουν πραγματοποιηθεί κάποιοι αστυνομικοί έλεγχοι κατά τους οποίους εκδηλώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες (προσαγωγές, συλλήψεις, σχηματισμός δικογραφιών)… Πέραν αυτών το Αρχηγείο καταβάλλει προσπάθειες για πλέον επαρκή στελέχωση περιφερειακών αστυνομικών Υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, βάσει ορθολογικής κατανομής συνολικής δύναμης του Σώματος….Ειδικότερα για πλήρωση κενών οργανικών θέσεων των Διευθύνσεων της ΓΑΔΑ προκηρύχθηκε ικανός αριθμός που ήδη έχουν καλυφθεί, ενώ για περαιτέρω ενίσχυση με αστυνομικούς αυτό ανάγεται στην αρμοδιότητα της ΓΑΔΑ και παρέχεται αυτή η δυνατότητα απόσπασης προσωπικού μέχρι το βαθμό του Αστυνόμου Α, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες».