Γιάγκας: “Τοποθετήσεις – μετακινήσεις που διχάζουν αντί να ενώσουν το προσωπικό του Δήμου”

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημοτικής αρχής, όπως και κάθε ηγεσίας, να μετακινεί και να τοποθετεί τους εργαζόμενους σε θέσεις ευθύνης και εργασίας για να πετύχει, την κατά την άποψή της, καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών.

Δεν είναι δικαίωμά της όμως να καταστρατηγεί τον υπαλληλικό κώδικα, την αξιοκρατία, την ιεραρχία και να δημιουργεί εργαζόμενους δύο τουλάχιστον ταχυτήτων.

Αυτό δείχνουν οι τελευταίες – χθεσινές αποφάσεις του Δημάρχου που αναφέρονται στην τοποθέτηση του προσωπικού σε Διευθύνσεις και Τμήματα.

Αποφάσεις που λαμβάνονται, μόλις λίγο διάστημα πριν τις κρίσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και οι οποίες αντί να ενώσουν διαιρούν – διχάζουν το προσωπικό .

Αποφάσεις που περικλείουν σκοπιμότητες και βόλεμα – προώθηση των ημετέρων, αυτών, που κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν στοιχισμένοι με την παράταξη του νυν Δημάρχου, εις βάρος άλλων υπαλλήλων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που γεννά πολλά ερωτηματικά, είναι η αποκαθήλωση και η απόλυτη απαξίωση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας των Οικονομικών Υπηρεσιών.

Υπενθυμίζω, για να είναι σε όλους γνωστό, ότι η πρόσφατη (από 31-7-2019) κατάργηση του «προληπτικού ελέγχου» επί των δαπανών των ΟΤΑ, που διενεργούνταν από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προσθέτει μεγαλύτερη ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες και καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνες τις οικονομικές υπηρεσίες για τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την ενταλματοποίηση των δαπανών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Υπενθυμίζω επίσης ότι μια από τις αιτίες της πρόσφατης κρίσης ήταν ο τρόπος λειτουργίας του κομματικού – παραταξιακού κράτους και των Δήμων.

Σε τέτοιες λογικές επανερχόμαστε, αντί να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που να λειτουργεί αυτόνομα, αξιοκρατικά και χωρίς τις ψηφοθηρικές παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ένα Δήμο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου και την προσωπικότητα του πολίτη.

Αγία Βαρβάρα 4 Σεπτεμβρίου 2019

Μιχάλης Γιάγκας

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»