Νέες γειώσεις, με φύλαξη του Άλσους, κόλληση καπακιών και μερική φωταγώγησή του

 

Από το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου ξεκίνησε το πέρασμα στο ηλεκτρικό δίκτυο του Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ” των χάλκινων γειώσεων, σε αντικατάσταση εκείνων οι οποίες εκλάπησαν την περασμένη εβδομάδα από άγνωστους έως τώρα δράστες.

Οι γειώσεις είχαν περάσει πριν λίγες ημέρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τα επτακόσια μέτρα και πιθανότατα κατευθύνθηκαν σε κάποιο σκραπατζίδικο για λιώσιμο.

Ο Δήμος στην προσπάθειά του να διαφυλάξει τον χώρο από ζημιές και κλοπές τα τελευταία βράδια τον φυλάει με προσωπικό.

Επίσης ο εργολάβος προκειμένου να κρατήσει μακρυά τους επίδοξους κλέφτες μετά το πέρασμα των γειώσεων τσιμπάει με ηλεκτροκόλληση τα καπάκια με τα φρεάτια.

Πληροφορηθήκαμε πως πριν το κόλλημα των καπακιών, πάνω από τα καλώδια ο εργολάβος του έργου το γεμίζει με κάποιο υλικό που θα δυσκολέψει εκείνους που θα αφαιρέσουν τα καπάκια, να κόψουν τις γειώσεις και να τις πάρουν.

Μακάρι τα μέτρα που πάρθηκαν να είναι αρκετά και να κρατήσουν μακρυά τους επίδοξους κλέφτες.

Σημειώνουμε πως η κάθε κουλούρα της ορειχάλκινης γειώσεως κοστίζει περί τις 2.000 ευρώ, ενώ το μήκος των γειώσεων που κλάπηκαν αντιστοιχεί σε περίπου τρεις από αυτές.

Τέλος όπως πληροφορηθήκαμε, αναμένεται το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουλίου να φωτιστεί ένα μέρος του Άλσους και σταδιακά τις επόμενες νύχτες το υπόλοιπο.

Ίσως όταν φωταγωγηθεί ολόκληρος ο χώρος οι επίδοξοι κλέφτες να μην εμφανιστούν για νέες αφαιρέσεις των γειώσεων.

Πάντως σημειώνουμε πως το πρωί καθώς γίνονταν οι εργασίες, ομάδα τεσσάρων νεαρών πέρασε από το σημείο και όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τους είπαν περιπαιχτικά “ωραία Δουλειά κάνετε”…

Επίσης σύμφωνα με το συνεργείο που δουλεύει στο Άλσος, πριν την κλοπή της περασμένης εβδομάδας, κάποιος εμφανίστηκε την ώρα της δουλειάς και προσπάθησε να πάρει την κουλούρα που ήταν στο χώρο, παρουσία των εργαζομένων και  συνεπλάκησαν μαζί του προκειμένου να μη την κλέψει.

Μιλάμε για τέτοιο θράσος…