Μικτά κλιμάκια Μηχανικών της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κάνουν ελέγχους σε σεισμόπληκτα ακίνητα της πόλης μας

Μικτά κλιμάκια Πολιτικών Μηχανικών  του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, από το πρωί της Τρίτης 23 Ιουλίου επισκέπτονται τα ακίνητα των συμπολιτών μας, που ζήτησαν τέτοιον έλεγχο και καταγράφουν ζημιές που υπέστησαν από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής.

Στο Δήμο έχουν υποβληθεί περίπου εκατό αιτήσεις για έλεγχο ακινήτων και τα μικτά κλιμάκια των Μηχανικών θα τα επισκεφτούν όλα, συντάσσοντας και το πόρισμά τους για το καθένα από αυτά.

Στα περισσότερα ακίνητα οι ζημιές είναι μικρές, αλλά καταγράφονται από τα κλιμάκια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ζημιές είναι σοβαρές.

Υπογραμμίζουμε πως ΜΟΝΟ τα συγκεκριμένα κλιμάκια έχουν αρμοδιότητα σύνταξης πορίσματος που να γίνεται αποδεκτό από την Πολιτεία.

Κάθε άλλη ενέργεια η επίσκεψη από ιδιώτη μηχανικό δεν έχει τη βαρύτητα όσον αφορά την αποδοχή της εκτίμησης του από την Πολιτική Προστασία.

Επίσης υπενθυμίζουμε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν  με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

Οι φωτογραφίες μας είναι από επισκέψεις ενός εκ των μικτών κλιμακίων σε ακίνητα συμπολιτών μας, για έλεγχο.