ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, από τον Μιχάλη Νικητάκη

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητέ Λάμπρο Μίχο,

Στις 30/3/2019 στην κεντρική παρουσίαση του Γιώργου Καπλάνη τόσο εγώ ο Μιχάλης Νικητάκης όσο και ο Γιώργος Γεωργιαννάκης δηλώσαμε από κοινού ότι οι συνδυασμοί που εκπροσωπούσαμε δεν θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία του 2019, διότι αυτό που επιθυμούμε είναι η συνένωση των δημοτικών παρατάξεων ανεξαρτήτου των ιδεοπολιτικών θέσεων που εκπροσωπούμε για το καλό της πόλης.

Κύριος στόχος μας ήταν να ενώσουμε τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας και να μην τους διασπάσουμε. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος μου, που μου έκανε την τιμή στις 30/3/2019 ο Γιώργος Καπλάνης να εξηγήσω στους δημότες της Αγίας Βαρβάρας γιατί η δημοτική μας παράταξη δεν θα πάρει μέρος σ΄αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι τις ίδιες θέσεις εξέφρασε και ο κ. Γ. Γεωργιαννάκης στις 30/3/2019.

Στις 26/5/2019 οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας τίμησαν με την ψήφο τους, τους δημοτικούς συμβούλους του Γιώργου Καπλάνη, του Μιχάλη Γιάγκα, του Θοδωρή Βασιλάκου καθώς επίσης και του Λάμπρου Μίχου.

Είμαι ευτυχής που στις 26/5/2019 δεν ζήσαμε άλλες εποχές και αυτό το οφείλουμε σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους. Θα ήθελα να δηλώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θοδωρή Βασιλάκο και στον Μιχάλη Γιάγκα που αποφάσισαν να σταθούν στο πλευρό του Γιώργου Καπλάνη παραμερίζοντας τις μικρές ή μεγάλες διαφορές που τους χώριζαν για το καλό της πόλης. Αυτό για μένα έχει μεγάλη σημασία, γιατί αν δήλωναν λευκό ή αποχή θα δημιουργούσαν ανασφάλεια στους δημότες που από πλευράς τους μου δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτώ ότι τη διαχείριση της πόλης την εκχωρούν σε όλους τους συνδυασμούς προκειμένου η διοίκηση του δήμου και στην πράξη να εφαρμόσει την απλή αναλογική.

Με αυτή τους την πράξη τόσο ο Θοδωρής Βασιλάκος όσο και ο Μιχάλης Γιάγκας μου δίνουν τη δυνατότητα να δηλώσω ότι με την απόφασή τους αποδεικνύουν ότι αγαπούν την πόλη τους και δεν την χρησιμοποιούν ως τροχοπέδη για προσωπικά πολιτικά τους συμφέροντα.

Επίσης θέλω να δηλώσω ότι τέτοιες πράξεις αυξάνουν το ήθος και δηλώνουν την αξιοπρέπεια ενός πολιτικού. Μου δίνουν τη δυνατότητα να πω ότι είμαι σίγουρος ότι δεν τους ενδιαφέρει η θέση του Δημάρχου, αλλά η πόλη να προχωρήσει μπροστά και να πάρει τη θέση που της αξίζει τη στιγμή που κάποιοι στην κεντρική πολιτική σκηνή ψήφισαν μνημόνια, οδήγησαν τους πολίτες όλης της χώρας στην ανέχεια και κατ΄επέκταση τους δημότες μας σε μία οικονομική αθλιότητα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούσε να βρεί λύσεις προκειμένου να σταθεί στο πλευρό τους, δεν τους εγκατέλειψε και σύμφωνα με όσες δυνάμεις διέθετε ήταν κοντά τους.

Η συσπείρωση των τριών υποψηφίων Δημάρχων Γ. Καπλάνη, Μ. Γιάγκα, Θ. Βασιλάκου αποδεικνύει ποσοστό 59% που αυτό το ποσοστό το εκχώρησαν στους ανωτέρω οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας, ενώ αρνήθηκαν να δώσουν την αυτοδυναμία στον Λάμπρο Μίχο που ζητούσε επίμονα σε όλο τον προεκλογικό του αγώνα. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να πω ότι οι δημότες της Αγίας Βαρβάρας επέλεξαν δια της ψήφου τους να κάνουν αποδεκτή την υποψηφιότητα του Λ. Μίχου δίνοντάς του το ποσοστό του 41% και να τον κατατάξουν στη δεύτερη θέση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους έχω το θάρρος να ζητήσω από τον Λάμπρο τον Μίχο να σεβαστεί την απόφαση των δημοτών της Αγίας Βαρβάρας και να στηρίξει την προσπάθεια του Γιώργου Καπλάνη όπου και τάχθηκαν στο πλευρό του ο Μ. Γιάγκας και Θ. Βασιλάκος και ζητώ να αγωνιστεί και αυτός σαν μία ομάδα για το καλό της πόλης.

Όλοι μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε τα πάντα. Να μη διχάσουμε τους δημότες μας, να σεβαστούμε την ψήφο τους που μέσω αυτής ζητάμε να μας αξιολογήσουν κάθε τέσσερα χρόνια. Η συνένωση των τριών υποψηφίων Δημάρχων αποτελεί την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιουργεί την εγγύηση και καλώ τον Λάμπρο Μίχο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, διότι για το καλό της πόλης δεν έχει καμία αξία ποιος κάθεται στη θέση του Δημάρχου.

Να μη δημιουργήσουμε την πόλωση στο δήμο μας.

Να στηρίξουμε με την ψήφο μας Δήμαρχο τον Γιώργο Καπλάνη.

Μιχάλης Νικητάκης