Το υπουργείο παραχώρησε αλλού, το χώρο που σχεδιάζει ο Δήμος να στεγάσει το Γηροκομείο του

Μία άσχημη είδηση μετέφερε ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιάγκας κατά τη χθεσινοβραδυνή ομιλία του, στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου.

Πληροφόρησε τους συμπολίτες μας πως τα σχέδια του Δημάρχου κ. Καπλάνη για τη δημιουργία Γηροκομείου, στο ακίνητο της Εργατικής Εστίας, πιθανόν να ναυαγήσουν εάν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση από το Δήμο.

Συγκεκριμένα είπε:

“Στο σημείο θέλω να σας ανακοινώσω μια σημερινή, αρνητική κατά την άποψή μου, εξέλιξη για την πόλη μας.

Ο Δήμαρχος, πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι συζητάει με το Υπουργείο εργασίας την παραχώρηση του κτηρίου της εργατικής εστίας που βρίσκεται στην οδό Κερκύρας και Αρχιμήδους για να γίνει Γηροκομείο.

Σήμερα δημοσιεύτηκε απόφαση της Υπουργού εργασίας κ. Αχτσιόγλου, ότι το συγκεκριμένο κτήριο παραχωρείται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, για υλοποίηση προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης για ενήλικα άτομα με αναπηρίες που διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας.

Μεταφέρουν δηλαδή τα Λεχαινά στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Αυτό ήταν το πολυδιαφημισμένο Γηροκομείο κ. Δήμαρχε;

Σας καλώ να αντιδράσετε άμεσα, εσείς και οι κυβερνητικές δυνάμεις που σας στηρίζουν για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης”.

Ο κ. Γιάγκας θέλοντας να τεκμηριώσει τα όσα υποστήριξε, μας απέστειλε μέσω του Ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την απόφαση στην οποία αναφέρθηκε.

Ο Δήμος οφείλει να κινηθεί άμεσα, μήπως και καταφέρει να αναστρέψει την κατάσταση που διαμορφώνεται εις βάρος των σχεδίων του.

Υπενθυμίζουμε πως σε πρόσφατη επίσκεψη της βουλευτού κ. Χαράς Καφαντάρη στο Δήμο μας, ο κ. Καπλάνης της είχε θέσει το θέμα και εκείνη είχε υποσχεθεί πως θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ