ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ: Ομιλία με προτάσεις και επιχειρήματα

ΔΕΝ πρόσβαλε, ΔΕΝ άφησε υπονοούμενα, ΔΕΝ μίλησε απλά για να μιλήσει.

Ο υπ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Μιχάλης Γιάγκας, μίλησε και εξήγησε στους εκατοντάδες συμπολίτες μας που παρέστησαν στα εγκαίνια του Εκλογικού του Κέντρου, το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου,  τι συμβαίνει στην πόλη μας με στοιχεία, με αποδείξεις, με ντοκουμέντα.

Χωρίς κραυγές, χωρίς ανυπόστατες κατηγορίες και ατεκμηρίωτα παραδείγματα, περιέγραψε τι υπάρχει στην πόλη μας και τι χρειάζεται ο Δήμος μας για να ανασάνει.

Χωρίς να προσβάλλει, χωρίς να κινδυνολογεί, γνωστοποίησε στο κοινό την πραγματικότητα την οποία άλλοι κρύβουν και άλλοι εντέχνως διαστρεβλώνουν.

Μίλησε τη γλώσσα της Αλήθειας και έπεισε.

Ομιλία μεστή, σοβαρή, ουσιαστική, με προτάσεις και επιχειρήματα.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΓΚΑ

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Φίλες, φίλοι

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», το σημερινό βροντερό παρόν επιβεβαιώνει τη θέλησή σας να χαράξουμε μια ΝΕΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στην πόλη μας.

Είμαστε, εγώ και οι συνεργάτες μου, βαθύτατα συγκινημένοι για την ανταπόκριση που δείχνετε στο κάλεσμά μας.

Σας ευχαριστούμε.

Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για τη τιμή που μας κάνετε να παραστείτε σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου και να μας ακούσετε.

Σας ευχαριστούμε, γιατί με τη συμμετοχή σας απαντάτε στην αδιαφορία, στην υποβάθμιση και την απαξίωση του πολιτικού λόγου.

Σας ευχαριστούμε, γιατί με τη συμμετοχή σας αποδεικνύετε ότι ο πολίτης διαισθάνεται το αυθεντικό, το καινούργιο, το διαφορετικό και ενδιαφέρεται, ενεργοποιείται, συμμετέχει.

Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική νίκη στις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Μπαίνουμε ήδη στην τελική ευθεία του προεκλογικού Αγώνα.

Σήμερα εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο. Όλοι όμως γνωρίζετε ότι η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει από πολύ νωρίς. Έχουν γίνει πολλά και έχουν ακουστεί περισσότερα.

Προβληματίστηκα πολύ για το ύφος και το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας

Μπαίνει κανείς στον πειρασμό να απαντήσει στα όσα λέγονται. Δεν θα ασχοληθώ με τα περισσότερα απ’ αυτά. Μας ενδιαφέρει να καταθέσουμε την πρότασή μας για τη διοίκηση του Δήμου και το μέλλον του τόπου μας και όχι να μείνουμε στο Παρελθόν.

Εμείς, ως παράταξη κι εγώ προσωπικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, από τις εκλογές του 2014 μέχρι σήμερα, δώσαμε τη μάχη για τα προβλήματα του Δήμου από τη θέση της αντιπολίτευσης.

Ήμασταν παρόντες παντού. Στο Δημοτικό συμβούλιο, στα κινήματα, στα σχολεία, στους πολιτιστικούς συλλόγους στα καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Προτείναμε και υλοποιήσαμε δράσεις για τους πολίτες.

Δείξαμε συνέπεια και υπευθυνότητα. Κρατήσαμε ψηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ασκήσαμε κριτική, χωρίς ύβρεις, χωρίς απειλές, με επιχειρήματα και με θέσεις. Σεβαστήκαμε τους αντιπάλους.

Ασκήσαμε κριτική, πολλές φορές σκληρή, αλλά δίκαιη. Γιατί οι επιλογές της δημοτικής αρχής για τη λύση των άλυτων προβλημάτων ήταν λανθασμένες ή άστοχες.

Και τις περισσότερες φορές δικαιωθήκαμε από την εξέλιξη των γεγονότων.

Θα αναφέρω τρία Χαρακτηριστικό παραδείγματα από τα πολλά που αντιμετωπίσαμε:

Η Γέφυρα Στ. Σαράφη. Από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2014, ισχυριστήκαμε ότι ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα η Δημοτική αρχή, δηλαδή να συνδέσει την αποκατάσταση της ζημιάς της γέφυρας με τον αγωγό ομβρίων υδάτων της οδού Κρήτης, ήταν λάθος και θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση του έργου.

Πέρασαν ήδη τεσσεράμισι χρόνια . Ο δρόμος της Στ. Σαράφη είναι ακόμη κλειστός και στη Γέφυρα δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

Η αλλαγή του Δημοτικού Φωτισμού.

Η Διοίκηση του Δήμου αποπειράθηκε να αλλάξει το Δημοτικό φωτισμό, καταφεύγοντας σε νέο Δανεισμό ύψους 2.500.000 ευρώ.

Όταν ήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αντιδράσαμε, επισκεφτήκαμε την τεχνική υπηρεσία, ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία, τα μελετήσαμε, αποδείξαμε ότι η επιβάρυνση ήταν δυσβάσταχτη και τα οφέλη μηδαμινά.

Συμφώνησαν μαζί μας και οι υπηρεσίες. Και αφού βγάλαμε τελικά ανακοίνωση που αποδεικνύαμε όλα αυτά, η διοίκηση του Δήμου το απέσυρε, σιωπηρά.

Αξίζει εδώ να τονίσω ότι ήδη ο Δήμος είχε ανεξόφλητο, επί 15 χρόνια, το δάνειο των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο προηγούμενος Δήμαρχος και το οποίο αποτελεί και σήμερα θηλιά στο λαιμό μας .

Προστατεύσαμε τη δημοτική περιουσία.

Βιοχρώμ – ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ: Στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ υπάρχει μια εταιρεία η ΛΑΜΔΑ – ΧΑΡΤΙΚΗ που σύμφωνα με δημοσιευμένους ισολογισμούς παρουσιάζει καθαρά κέρδη περίπου 1.000.000 ευρώ το χρόνο. Η εταιρεία αυτή ενοικιάζει αποθήκες, 5 περίπου στρεμμάτων στεγασμένων χώρων. Επί δύο χρόνια η Διοίκηση Καπλάνη προσπαθούσε να μειώσει κατά 3.500 ευρώ το μήνα, το ενοίκιο που πλήρωνε ο ενοικιαστής. Μπλοκάραμε τη διαδικασία για δύο χρόνια με αποτέλεσμα να εισπράξει – κερδίσει ο Δήμος περί τα 80.000 ευρώ.

Σήμερα τα επιστρέφει πίσω με πλάγιο και σκανδαλώδη τρόπο. Ανέλαβε να κατασκευάσει το σύστημα πυρασφάλειας της ΛΑΜΔΑ – ΧΑΡΤΙΚΗΣ, καταβάλλοντας το ποσό των 103.000 περίπου Ευρώ.

Η δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν ότι «αν πάρει φωτιά το κτίριο της εταιρείας θα καεί και το κτίριο της Δραματικής σχολής που γειτνιάζει».

Και να σκεφτείτε ότι τα σχολεία της πόλης δεν έχουν σύστημα πυρασφάλειας.

Ίδιου τύπου παρεμβάσεις είχαμε και στα άλλα θέματα που θίξαμε στα πέντε αυτά χρόνια.

Η καθαριότητα, η ασφάλεια, τα θέματα υγείας, το Νοσοκομείο, τα ΤΟ.Μ.Υ., οι καθυστερήσεις στα έργα του ΜΕΤΡΟ, η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ και η απομάκρυνση των πυλώνων, το κυκλοφοριακό, οι συγκοινωνίες, οι εγκαταλελειμμένες πλατείες και οι κατεστραμμένες παιδικές χαρές, οι κοινωνικές δομές, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, τα αδέσποτα ζώα.

Σε κάθε μικρό και μεγάλο έργο, σε κάθε πρόβλημα στην πόλη πήραμε θέση και προτείναμε λύσεις, με σταθερές αρχές, υπεύθυνο και τεκμηριωμένο λόγο.
Πάντα για να εξυπηρετήσουμε το συμφέρον των Δημοτών.

Η γενική εικόνα όμως της Δημοτικής Αρχής και του κ. Καπλάνη είναι η αβουλία, η αναβλητικότητα, η αδράνεια και η ανυπαρξία έργου. Το μόνο που κάνει είναι να φωτογραφίζεται με κυβερνητικούς αξιωματούχους σε δράσεις και έργα που δεν έχει λόγο και δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

Ζείτε τα θέματα και τα γνωρίζετε από πρώτο χέρι.

Ο κ. Καπλάνης δεν μπόρεσε πάντως να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Δημαρχιακού θώκου.

Στο σημείο θέλω να σας ανακοινώσω μια σημερινή, αρνητική κατά την άποψή μου, εξέλιξη για την πόλη μας.

Ο Δήμαρχος, πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι συζητάει με το Υπουργείο εργασίας την παραχώρηση του κτηρίου της εργατικής εστίας που βρίσκεται στην οδό Κερκύρας και Αρχιμήδους για να γίνει Γηροκομείο.

Σήμερα δημοσιεύτηκε απόφαση της Υπουργού εργασίας κ. Αχτσιόγλου, ότι το συγκεκριμένο κτήριο παραχωρείται στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, για υλοποίηση προγραμμάτων αποϊδρυματοποίησης για ενήλικα άτομα με αναπηρίες που διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας. Μεταφέρουν δηλαδή τα Λεχαινά στο κέντρο της Αγίας Βαρβάρας.

Αυτό ήταν το πολυδιαφημισμένο Γηροκομείο κ. Δήμαρχε?

Σας καλώ να αντιδράσετε άμεσα, εσείς και οι κυβερνητικές δυνάμεις που σας στηρίζουν για την αποτροπή αυτής της εξέλιξης.

Έχουμε δίπλα μας τις φυλακές, το δρομοκαϊτειο, το Δαφνί, το άσυλο ανιάτων. Και τώρα προσθέτουμε παρόμοια μονάδα μέσα στην πόλη, μαζί με τον παιδικό σταθμό.

Με όλο το σεβασμό στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν νοητικά ή κινητικά προβλήματα. Δεν μπορεί όλα να συσσωρεύονται στη πόλη μας. Η Αγία Βαρβάρα έχει ανάγκη άλλων δομών και άλλης εικόνας.

Ο πρώην Δήμαρχος, ο κ. Μίχος, αφού εγκατέλειψε την πόλη και περιηγήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή και αφού βρέθηκε εκτός αυτής, επικαλούμενος την αποτυχία του νυν Δημάρχου, θέτει ξανά υποψηφιότητα για Δήμαρχος.

Καταναλώνει, τη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου στις αγορεύσεις του για να μειώσει, να βρίσει και να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του μαθητή του.

Ξεχνά ότι ήταν μέντορας, ο καθοδηγητής και δάσκαλός επί 15 χρόνια.

Ξεχνά ότι τον «επέλεξε για διάδοχό, τον επέβαλε και τον προίκισε».

Ουσιαστικά εκείνος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση της πόλης.

Η προώθησή του κ. Καπλάνη στη θέση του Δημάρχου δεν ήταν ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ, όπως σήμερα διατείνεται. ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ η οποία όμως είχε τεράστιες συνέπειες στο λαό της πόλης

Ήθελε να ελέγχει και μετά την αποχώρησή του, το Δήμο.

Γνώριζε ότι ο κ. Καπλάνης δεν θα αντιδρούσε ΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

Γνώριζε ότι ΠΟΤΕ δεν θα μιλούσε για το έλλειμμα των ΕΠΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ, που άφησε ο κ. Μίχος, όταν εγκατέλειψε την πόλη, το 2009.

Γνώριζε ότι δεν θα μιλούσε ΠΟΤΕ για τον τρόπο διαχείρισης των δανειακών υποχρεώσεων που έφταναν τα 8.900.000 ευρώ.

Γνώριζε ότι δεν θα μιλούσε ΠΟΤΕ για το γεγονός ότι ο Δήμος μας ήταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, στους υπερχρεωμένους Δήμους. Ένα βήμα πριν την επιτήρηση, γιατί οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούσαν το 12% των τακτικών επιχορηγήσεων.

Ακόμη και σήμερα κανείς από τους δύο δεν μιλάει γι’ αυτά που ουσιαστικά είναι η αιτία των προβλημάτων της πόλης

Εμείς τα αναδείξαμε. Με τις παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον υπεύθυνο λόγο μας. Και εμείς δεν θα αφήσουμε να γίνει Η πόλη μας ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΗ στα ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι εξ αιτίας της αλόγιστης διαχείρισης των οικονομικών και από τους δύο Δημάρχους, ο Δήμος πληρώνει περίπου 900. 000 ευρώ το χρόνο, για την εξόφληση των δανείων. Το ποσό αυτό θα το καταβάλλει κάθε χρόνο για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Και οι δύο ακολούθησαν την ίδια πολιτική, ο ένας είναι συνέχεια του άλλου.

Επί 12 χρόνια κατέβαλαν μόνο τους τόκους των δανείων και το κεφάλαιο παρέμεινε αναλλοίωτο, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρεθεί στα όρια της χρεοκοπίας.

Πρέπει να γνωρίζετε, ότι το 2017 σύμφωνα με τον εγκεκριμένο και δημοσιευμένο ισολογισμό, το συσσωρευμένο έλλειμμα του Δήμου έφτασε τα 9.225.000 ευρώ. Προστέθηκαν στα προηγούμενα άλλα 2.200.00 ευρώ

Το Νέο Δάνειο ύψους 7.500.000 ευρώ που πήρε η τωρινή Δημοτική αρχή από το ΤΠΔ για να ξοφλήσει το παλιό, θα επιβαρύνει τους Δημότες με πάνω από 4.000.000 ευρώ.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και στους δύο. Στον πρώην και νυν Δήμαρχο.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μίχος επιλέγει, να πολώσει το κλίμα των Δημοτικών εκλογών. Επιτίθεται, εκφοβίζει αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα.

Δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχουν μεταξύ τους προσωπικές διαφορές.

Εμάς όμως φίλες και φίλοι δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές διαφορές.

Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα της πόλης και η επίλυσή τους.

Σίγουρα σήμερα περιμένετε να ακούσετε το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα της πόλης μας.

Και αυτό θα κάνουμε

Στις επερχόμενες εκλογές διεκδικούμε την ψήφο σας για να αλλάξουμε την πόλη μας.

Διεκδικούμε την ψήφο σας γιατί Θέλουμε και μπορούμε να οργανώσουμε μια πόλη σύγχρονη, ασφαλή, καθαρή, όμορφη. Μια πόλη που θα σέβεται τον άνθρωπο. Μια πόλη που θα σου αρέσει και θα επιλέγεις να ζεις.

Και αυτό θα το πετύχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, οι άξιοι συνεργάτες με τις γνώση τους αλλά και με τη συμμετοχή και κινητοποίηση των ενεργών πολιτών.

Βασική μας προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Θέλουμε όχι μόνο να σταματήσει η εγκατάλειψη της πόλης από όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα αλλά και να φέρουμε νέο αίμα στη πόλη που θα αλλάξει την σκέψη και την κουλτούρα της.

Θα το πετύχουμε αυτό υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης και παρέμβασης στην πόλη.

Αγαπητοί συνδημότες,

Είναι σαφές ότι σήμερα δεν πρόκειται να αναπτύξουμε όλες τις πτυχές του προγράμματός μας.

Θα σταθούμε μόνο σε έργα – προτάσεις που θα δώσουν υπεραξία στην πόλη.

Η πρώτη πρόταση αναφέρεται στη π. ΒΙΟΧΡΩΜ και στην αξιοποίηση των 34ων στρεμμάτων.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται μέσα σε χαρακτηρισμένη περιοχή ως Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΠΑ). Επί 15 χρόνια, που είναι στην κυριότητα του Δήμου, δεν έγινε καμία προσπάθεια να αλλάξουν οι χρήσεις γης. Aπό τον Αύγουστο του 2018 ισχύει το ΓΠΣ. Σήμερα οι χρήσεις γης είναι συγκεκριμένες και οι δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν εκεί περιορισμένες.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αναθεώρησης του ΓΠΣ θα απαιτήσει, με τους ρυθμούς της Ελληνικής γραφειοκρατίας, τουλάχιστον 10 χρόνια. Άρα οποιαδήποτε παρέμβαση στο χώρο αυτό πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην ισχύουσα νομοθεσία.

Εξετάσαμε διεξοδικά το θέμα. Φέραμε ειδικούς για επιτόπια έρευνα και σήμερα καταθέτουμε την πρότασή μας. Ο Χώρος της π. ΒΙΟΧΡΩΜ θα μετατραπεί σε ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Η δραστηριότητα αυτή θα προσελκύσει επιστημονικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, συνδέεται με τεχνολογικά Πανεπιστήμια, προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας, χτυπά την ανεργία, επιτρέπει να αναπτυχθούν μικρές κερδοφόρες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας μέσω των θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας, επιτρέπει να αναπτυχθούν ήπιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και βεβαίως θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και αυτοσυντηρούμενο.

Για την υλοποίηση δεν απαιτείται προσφυγή σε δανεισμό. Η νέα προγραμματική περίοδος 2021-2028, της Ευρωπαϊκής ένωσης, Το ΝΕΟ ΕΣΠΑ δηλαδή, είναι προσανατολισμένο στην καινοτομία – τεχνολογία και περιβάλλον. Αυτά τα κονδύλια θα αξιοποιήσουμε.

Η δεύτερη στο ΠΑΝΘΕΟΝ: Όπως πλέον γνωρίζετε Το αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ, κατασκευάστηκε σε δασική έκταση χωρίς άδεια πολεοδομίας.

Είναι δηλαδή αυθαίρετο και οι δημότες επιβαρύνονται ακόμα και σήμερα με τα πρόστιμα που πληρώνει ο Δήμος.

Η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να λήξει και θα λήξει. Το ΠΑΝΘΕΟΝ θα το προσαρμόσουμε και θα το αξιοποιήσουμε σύμφωνα με τη νομοθεσία για το όρος Αιγάλεω. Δημιουργήσουμε ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και θα περιλαμβάνει το Αναψυκτήριο που προβλέπει η νομοθεσία, χώρους αναψυχής και περιπάτου και μετατροπή της περιοχής σε ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ. Είναι αξιοσημείωτο ότι το όρος ΑΙΓΑΛΕΩ διαθέτει πάνω από 500 είδη φυτών.

Με τον τρόπο αυτό η Αγία Βαρβάρα θα γίνει πόλος έλξης για εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ηλικιωμένους, περιβαλλοντολόγους, και βεβαίως για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας που θα μπορούν να το απολαμβάνουν
Και το έργο αυτό χρηματοδοτείται από τη Νέα Προγραμματική συμφωνία της ΕΕ.

Το τρίτο θέμα αναφέρεται στη σύνδεση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την Αγία Βαρβάρα.
Εκατοντάδες μαθητές – σπουδαστές του πανεπιστημίου, μέχρι σήμερα, δεν ακουμπούν στην Αγία Βαρβάρα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουνε ένα δίαυλο επικοινωνίας και προϋποθέσεις για να έλθει στην περιοχή μας ο κόσμος του πανεπιστημίου. Να μείνει και Να διασκεδάσει στην πόλη μας και να ωφεληθούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες από αυτή τη δραστηριότητα.
Η κάτω Αγία Βαρβάρα θα αποκτήσει φως και θα γίνουν παρεμβάσεις που θα είναι ελκυστικές στους επισκέπτες. Δεν θα φοβάται κανένας να κυκλοφορήσει. Η αναβάθμιση του άξονα που θα συνδέσει το ΜΕΤΡΟ με το πανεπιστήμιο θα προσθέσει εμπορική δραστηριότητα.

Οι τρείς αυτές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα που εξαγγείλαμε στο Κινηματοθέατρο «Γιάννης Ρίτσος» θα δώσουν ΝΕΑ ΏΘΗΣΗ και ΟΡΜΗ στο Δήμο.

Έχουμε ήδη εξαγγείλει την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για την οργάνωση και Δημιουργία μιας Έξυπνης πόλης στην υπηρεσία των πολιτών.
Αναπτύσσουμε εφαρμογές – προγράμματα που ο κάθε πολίτης θα χρησιμοποιεί από το κινητό του ΔΩΡΕΑΝ.

Προγράμματα που εξοικονομούν πόρους και βοηθούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη. Που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της πόλης, την καθαριότητα, την ασφάλεια, την πρόνοια, για το βοήθεια στο σπίτι, για τα θέματα υγείας, για κάθε τομέα που ενδιαφέρει τον πολίτη.

Ιδρύουμε μονάδα άμεσης επέμβασης η οποία θα επιλαμβάνεται για ταχύτατη επίλυση.

Τολμάμε, γιατί Θέλουμε και Μπορούμε να μπούμε σε άλλες λογικές στο θέμα της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ. Τα σκουπίδια στις αναπτυγμένες χώρες αποτελούν πηγή εσόδων για τους Δήμους και τους Δημότες. Αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Θα δώσουμε κίνητρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και όχι μόνο.

Η ενασχόλησή μας θα είναι καθημερινή με τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών. Θα δημιουργήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, η σύνδεση με το φυσικό αέριο και η εγκατάσταση συστημάτων πυροπροστασίας αποτελεί προτεραιότητα.

Η Δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων, και η πίεση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και τη λειτουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας στο Δήμο, είναι στις επιδιώξεις μας.

Θα εφαρμόσουμε προγράμματα «Ενεργού Γήρανσης» για την προστασία των ηλικιωμένων σε συνδυασμό με δημιουργία Οίκου ευγηρίας. (Γηροκομείο)
Η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών και η ύπαρξη Δημοτικής συγκοινωνίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Στο Πάρκο Μητέρα θα προσθέσουμε λειτουργίες που θα προσελκύουν διαρκώς πολίτες και νέο κόσμο για να πάψει η εγκατάληψη που παρατηρείται σήμερα.

Θα αξιοποιήσουμε τα προγράμματα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τη δημιουργία μιας φιλικής πόλης προς τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Για να έχουν πρόσβαση σε όλους τους Δημόσιους χώρους.

Υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι στην πόλη μας που μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναλάβουν αρμοδιότητες στο πολιτισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε Πολιτισμό καταστάσεων και όχι γεγονότων

Η ενεργοποίηση και αξιοποίηση των σημαντικών προσώπων που κατάγονται από τη πόλη μας και ζουν αλλού, και όσων μένουν στην Αγία Βαρβάρα θα προσδώσει υπεραξία στη πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες

Στις εκλογές του Μαΐου 2019 σας καλούμε να μας εμπιστευθείτε.

Σας καλούμε να εμπιστευθείτε τον ανεξάρτητο Συνδυασμό μας.

Αφήνουμε πίσω το Παρελθόν και σχεδιάζουμε το ΜΕΛΛΟΝ

Δημιουργούμε τις βάσεις για μια υγιή ανάπτυξη της πόλης.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα κάνουν την Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ.

Αφήνουμε πίσω το μίσος, τις απειλές, τη διχόνοια, την ευνοιοκρατία και την οικογενειοκρατία.

Είμαστε η δύναμη που ενώνει και δεν διχάζει

Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε τίποτα μπροστά στο συμφέρον της πόλης και των Δημοτών.

Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό της πόλης στη συλλογική μας προσπάθεια.

Συσπειρωθείτε στις τάξεις μας. Σας θέλουμε κοντά μας. Ενεργούς πολίτες.

Για να γίνει η Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ στην υπηρεσία των πολιτών της.

Γιατί τα όνειρά μας είναι πιο Δυνατά από τις αναμνήσεις μας.