» ΝΕΦΟ – ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Απευθείας υποβιβασμό στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ

ΝΕΦΟ – ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ: Απευθείας υποβιβασμό στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ

Μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη επιφύλαξε η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ΄ ΕΣΚΑ για την ιστορική ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, τον ΝΕΦΟ-ΝΙΚΗΦΟΡΟ…

Παρά την νίκη στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του Πρωταθλήματος ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων της τελευταίας αγωνιστικής έφερε τον Νικηφόρο στην 12η θέση της βαθμολογίας και στον απευθείας υποβιβασμό, μετά από πολλά χρόνια, στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ.

Ο ιστορικός Νικηφόρος δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός ούτε στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για να αποφύγει έναν ακόμη υποβιβασμό, τον 3ο  κατά σειρά και όλα δείχνουν πως θα χρειαστούν γενναίες και ριζικές αποφάσεις για να μπορέσει να επανέλθει ο σύλλογος αγωνιστικά σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Σημειώνουμε πως ο Νικηφόρος την αγωνιστική περίοδο 2015-16 αγωνιζόταν στην Α΄ ΕΣΚΑ και ήταν η πρώτη φορά που ομάδα από την Αγία Βαρβάρα έφτασε στην μεγαλύτερη τοπική κατηγορία.

Έκτοτε τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και  ακολούθησαν οι  3 διαδοχικοί  υποβιβασμοί.

Οι λανθασμένες επιλογές προπονητών και η ανεξήγητη στήριξη τους ενώ τα αποτελέσματα και η αγωνιστική παρουσία έδειχναν πως η ομάδα νοσεί αλλά κυρίως  η μη αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων παικτών του συλλόγου, την στιγμή που στον Νικηφόρο αγωνιζόντουσαν με μεταγραφές πολλοί μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, ήταν οι κυριότερες αιτίες της ραγδαίας πτώσης της ομάδας στην τελευταία κατηγορία της ΕΣΚΑ.

Ίσως να υπήρξαν και άλλοι παράγοντες που μας διαφεύγουν, ίσως να κάνουμε λάθος εκτιμήσεις, αυτές είναι όμως.

Κάτι πρέπει να γίνει όμως και η ιστορική ομάδα μας να επανέλθει, δριμύτερη, δυνατότερη, αντάξια της ιστορίας της.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!