Κατάληψη από μαθητές στο Α΄ Λύκειο, με διάφορα αιτήματα

Κλειστή βρήκαν την πόρτα του Α΄ ΓΕΛ της πόλης μας, η καθηγήτρια χορού και οι μαθητές των Παραδοσιακών χορών του Δήμου, το Σάββατο 6 Απριλίου το πρωί, όταν πήγαν για το καθιερωμένο μάθημά τους στο Αμφιθέατρο του Σχολείου.

Η καγκελόπορτα κλειστή και καινούργιο λουκέτο.

Σημειώνουμε πως τη βδομάδα που πέρασε δεν έγινε μάθημα στο σχολείο, εξ΄ αιτίας κατάληψης από τους μαθητές, παρά μόνο την Τρίτη.

Οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του Σχολείου με διάφορα αιτήματα, κυρίαρχο των οποίων είναι η διαφωνία τους με το Νομοσχέδιο Γαβρόγλου, η κτιριακή υποδομή και εξοπλισμός π.χ. Πυρασφάλεια (γράφαμε πρόσφατα για την έλλειψη στα σχολεία της πόλης μας) κ.ά.

Σε συζητήσεις που γίνονται με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, οι μαθητές δείχνουν ωριμότητα και διάθεση συνεργασίας προς το συμφέρον της μαθητικής κοινότητας.

Υπολογίζεται πως τη Δευτέρα πιθανόν να λήξει η κατάληψη, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Συνέλευση των Γονέων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες, σας καλούμε την Δευτέρα 8/4 στις 6:30μμ στο χώρο του σχολείου στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη!

Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας