Η ποντιακή παράσταση «Γόβα Παρθένα», την Κυριακή 7 Απριλίου στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”

Η ποντιακή παράσταση «Γόβα Παρθένα» έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και υπόσχεται να χαρίσει άφθονο γέλιο.

Η ξεκαρδιστική παράσταση Γόβα Παρθένα στην ποντιακή διάλεκτο, που έκανε θραύση στη βόρεια Ελλάδα, έρχεται στην Αθήνα για να κάνει το θεατρόφιλο κοινό να γελάσει μέχρι δακρύων. Η παράσταση, σε κείμενα του Δημήτρη Πιπερίδη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 7 Απριλίου (ώρα 18:00) στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αγίας Βαρβάρας «Γιάννης Ρίτσος», και τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Όπου και αν παίχτηκε η παράσταση μέχρι στιγμής, ήταν sold out!

«Η παράστασή μας προσφέρει άφθονο γέλιο, και περίτρανη απόδειξη είναι οι χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν στη βόρεια Ελλάδα κάνοντάς μας ιδιαίτερα χαρούμενους. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους κατοίκους της Αθήνας να παρακολουθήσουν μια σύγχρονη κωμωδία, να γεμίσουν όμορφα την Κυριακή τους και να γελάσουν με την ψυχή τους» αναφέρει στο pontos-news.gr o Αλέξης Παρχαρίδης, που πρωταγωνιστεί. Παίζουν επίσης ο Tάκης Βαμβακίδης, η Φανή Αδαμίδου, η Ίνα Τσικοπούλου, ο Βαγγέλης Ηλιάδης και ο Γιάννης Ξενιτόπουλος, ενώ ως special guest εμφανίζεται ο Τρύφων Σαμαράς.

Η Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, λέει στο pontos-news.gr:

«Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της στη βόρεια Ελλάδα, με sold out παραστάσεις, η Γόβα Παρθένα έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να γελάσουν με την καρδιά τους, να πάρουν μια ανάσα ξεγνοιασιάς μέσα από αυτή την κωμωδία, και φυσικά να έρθουν πιο κοντά και στην ποντιακή διάλεκτο».

Η υπόθεση του έργου

Η δαιμόνια Πόντια γριά Παρθένα (την οποία υποδύεται φυσικά ο Αλέξης Παρχαρίδης) παλεύει σώμα με σώμα για τα… αποθεματικά του οίκου «ευεξίας» που διατηρεί, με τον διευθυντή Μισέλ (Τρύφων Σαμαράς). Ο Μισέλ, μαζί με τη γραμματέα του (Φανή Αδαμίδου) και τη σαγηνευτική Σιλβί (Ίνα Τσικοπούλου) έχουν να τιθασεύουν και τον γιο της Παρθένας, τον Ζορμπά του έρωτα, τον Χάμπο (τον οποίο υποδύεται ο Τάκης Βαμβακίδης). Στην ιστορία εμπλέκονται και δύο δικηγόροι (Βαγγέλης Ηλιάδης και Γιάννης Ξενιτόπουλος) που θα προσπαθήσουν να ξεμπλέξουν το κουβάρι της αθώας ακολασίας!

Ελένη Κάλλη

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (10€ προπώληση).

Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.

(Φωτ.: facebook / Αλέξης Παρχαρίδης)